VN-toerisme werkt samen met de lokale bevolking van Thassos om het herstel te versnellen0deel

Thassos, Griekenland. Fotobron: UN Tourism

Als onderdeel van de inspanningen om het herstel van het toerisme na Covid-19 te versnellen en groter te bouwen veerkracht tegen toekomstige schokkens kondigde de UN Tourism (voorheen bekend als de UNWTO) deze week aan dat het samenwerkte met belanghebbenden en inwoners van het Thassos-toerisme voor een reeks technische samenwerkingsprojecten.

Het project, dat op 8 maart werd gelanceerd, zal worden geïmplementeerd in samenwerking met ICF, aangesloten bij UN Tourism, en de gemeente Thassos, en zal doorlopen tot juli.

Tot de acties behoren onder meer het beoordelen van de effectiviteit van marketinginitiatieven geïmplementeerd tijdens de pandemie, met de nadruk op hoe verenigbaar ze daarmee zijn huidige toeristische trends en eisen; het onderzoeken van internationale beste praktijken en het identificeren ervan belangrijkste toeristische markten. In deze richting zullen UN Tourism, ICF, gemeentelijke autoriteiten en lokale belanghebbenden hun standpunten over het toeristische aanbod van Thassos delen.

Fotobron: gemeente Thassos

Daarnaast zal er tot en met november een onderzoek naar de inwoners van Thassos worden uitgevoerd, waarbij informatie wordt verzameld over hoe de lokale bewoners leven toerisme bekijken en ermee omgaanwaarvan de resultaten tegen het einde van het jaar zullen worden gepubliceerd.

“Dit project plaatst Thassos en de lokale gemeenschap in het middelpunt van het directe ontwikkelingsbeleid voor het toerisme synergieën en samenwerkingendoor de diversiteit en veerkracht van de sector te versterken en zo de basis te leggen voor een evenwichtige en duurzame ontwikkeling van het toerisme”, aldus de burgemeester van Thassos. Eleftherios Kyriakides.

“Het beheer van het toerisme is van het grootste belang om de coördinatie te garanderen en potentiële negatieve gevolgen te identificeren en te minimaliseren. De inclusie en erkenning van bewoners als belangrijkste belanghebbenden gaat in de goede richting; naar een beter, meer participatief bestuur dat rekening houdt met de belangen van lokale gemeenschappen”, aldus de woordvoerder Nikolaos Gkolfinopoulos, hoofd toerisme bij ICF.

UN Tourism lanceerde in 2022 een soortgelijk ‘people first’-initiatief voor het eiland Skiathos.