De werkzaamheden voor het nieuwe Electra Hotels & Resorts Thessaloniki-project beginnen4aandelen

Thessaloniki, Griekenland.

De werkzaamheden aan een nieuw vijfsterrenhotelproject van Electra Hotels & Resorts in Thessaloniki zijn deze week van start gegaan als onderdeel van de bedrijfsplannen zijn aanwezigheid in Griekenland vergroten’s tweede grootste stad.

Volgens de door het bedrijf aangekondigde plannen komt er een nieuw luxe hotel met 10 verdiepingen en 165 kamers begroot op 30 miljoen euro zal in 2026 zijn debuut maken.

Dit wordt het zevende hotel op de portefeuille van Electra Hotels & Resorts, die momenteel vestigingen in Athene, Thessaloniki, Rhodos en Kefalonia omvat.

“De nieuwe investering in het centrum van Thessaloniki, waar het monumentale Electra Palace zes decennia lang heeft gefunctioneerd, bevestigt ons vertrouwen in de toeristische toekomst van de stad en is een motie van vertrouwen in zijn ontwikkelingsvooruitzichten”, aldus CEO en mede-eigenaar van Electra Hotels & Resorts, Yiannis Retsos.

Electra Hotels & Resorts heeft het pand via een wedstrijd verworven voor een periode van 49 jaar met de mogelijkheid tot verlenging met nog eens 49 jaar.

Retsos, de voormalige president van de Griekse Toerisme Confederatie (SETE), zei de doel was om het project in 2027 te voltooien.

Vorig jaar werd Electra Palace Rhodes van de groep tijdens de Global Brand Awards 2023 uitgeroepen tot “Leading Luxurious Hotel & Resort” in Griekenland.

De groep werd opgericht in 1965 en heeft sindsdien het Electra Hotel Athene, het Electra Palace Thessaloniki, het Electra Palace Athene, het Electra Palace Rhodos en de Electra Metropolis Athene geopend. De nieuwste aanwinst van de groep is het 5-sterren Electra Kefalonia Hotel & Spa.