Griekse ‘Oenorama’-expo om 30 jaar toewijding aan wijn te vieren8 aandelen

Fotobron: Oenorama

Oenoramade grootste wijnbeurs in Griekenland, maakt zich klaar om zijn deuren te openen voor de editie van 2024 in Athene om zijn 30 jaar jubileum van toewijding aan wijn.

Met meer dan 250 exposanten En meer dan 2.500 wijnen en distillatenzal de wijnhandelsbeurs plaatsvinden tijdens 2-4 maart bij het Zappeion Megaron.

Oenorama presenteert sinds 1994 Griekse wijnen en is de enige plaats ter wereld die dat doet biedt een compleet overzicht van de Griekse wijnindustrie evenals producties van buitenlandse oorsprong.

Fotobron: Oenorama

Meer dan 10.000 Griekse en buitenlandse oenofielen zullen naar verwachting dit jaar aanwezig zijn en de mogelijkheid hebben om wijnen uit bijna alle landen van het land te proeven beschermde herkomstgebiedeninclusief oude en zeldzame wijnen, obscure of vergeten wijngaarden, en diverse speciale wijnen gemaakt met onconventionele of baanbrekende benaderingen.

Tijdens Oenorama 2024Griekse wijnmakers zullen nieuwe wijnproducties op de markt brengen, terwijl bezoekers hen kunnen ontmoeten op de speciale ruimte “Proefgalerij.” Het galerijthema van dit jaar is ‘Nieuwe releases’, met wijnen die vanaf januari 2021 worden gelanceerd. Ongeveer 250 wijnen zullen worden samengesteld door een team van sommeliers die er zijn om ervoor te zorgen dat bezoekers hoogwaardige diensten ontvangen.

Bovendien is in de “Wijnbar” van de “Wijn onthullingen” In de kamer krijgen de gasten meer dan 60 wijnen geserveerd die ‘natuurlijk’ zijn of van zeldzame inheemse Griekse druivensoorten, allemaal geserveerd en toegelicht door een team van sommeliers.

Bovendien zullen oenologische apparatuur en benodigdheden van geselecteerde bedrijven worden tentoongesteld in de Oenotechniek gedeelte bij de ingang van de show.

Fotobron: Oenorama

Oenorama 2024 wel gastheer voor zeventien wijnmakers uit Cyprus en vijf toonaangevende wijnmakers uit Libanon.

Volgens databedrijf Statista is de Griekse wijnmarkt de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, met een toegenomen vraag naar zowel binnenlandse als internationale variëteiten.

De officiële opening van Oenorama 2024 vindt plaats op vrijdag 1 maart tijdens een speciaal evenement op uitnodiging in het Zappeion Megaron.

Oenorama wordt mede georganiseerd door het wijncommunicatiebedrijf Vinetum en de online gids over eten en gastvrijheid FNL-gids.