TripAdvisor: Griekse stranden op de beste lijsten van de wereld, Europa voor 20241deel

Myrtos-strand, Kefalonia

Vier stranden in Griekenland behoren tot de “Best of the Best” stranden van de wereld en Europa, volgens de Travellers’ Choice Awards van TripAdvisor, terwijl er ook twee op de lijst staan Beste duurzame stranden.

De jaarlijkse prijzen belonen bestemmingen, stranden, hotels, restaurants en dingen die er over de hele wereld te doen zijn, op basis van de kwaliteit en kwantiteit van beoordelingen en recensies op het reisplatform TripAdvisor.

“Vorig jaar kreeg Tripadvisor miljoenen beoordelingen voor stranden. Het is duidelijk dat onze gemeenschap er absoluut dol op is. Maar zoals uit onze Travellers’ Choice-lijsten blijkt, bestaat er geen one-size-fits-all ‘stranddag’”, zegt Sarah Firshein, hoofd redactie bij Tripadvisor.

‘Best of the Best’ Griekse stranden

Voor het tweede jaar op rij, Falassarna aan de oostkant van Kreta ligt de ’s Werelds 19e beste strand En Europa’s 6e Beste, waarbij recensenten het ‘roze zand, het blauwe water, de prachtige bergen en de ongelooflijke zonsondergangen’ prezen.

Myrtos-strand op Kefalonia, gerangschikt 23e beste strand ter wereld en 8e beste van Europa, wordt beschreven als “een schilderachtige plek, perfect voor een rustige stranddag”, aangezien het er zelden druk wordt. Het strand ook gerangschikt als 8e beste duurzame strand in de wereld.

Bovendien staat op de Europese lijst van 25 stranden Anthony Quinn-strand op Rhodos stond op de 12e plaats, en Matala-strand op Kreta stond op de 14e plaats.

Matala-strand, Kreta

Anthony Quinn Beach, met zijn zachte zand en blauwe water, maakte indruk op bezoekers met zijn adembenemende uitzichten. Het strand is ideaal om te zwemmen en snorkelen, en er zijn ook gemarkeerde paden en andere strandactiviteiten om bezoekers te vermaken.

Het Blauwe Vlag-gecertificeerde strand van Matala staat bekend om zijn unieke geologische landschap. TripAdvisor raadt bezoekers aan om “de historische betekenis van het strand te verkennen door middel van grond- en muurschilderingen, of naar de nabijgelegen stad te wandelen en de verscheidenheid aan winkels en promenades in de omgeving te bekijken.”

Volgens gebruikers van TripAdvisor is Praia da Falésia het beste strand ter wereld en Europa vanwege de dramatische kliffen, het gouden zand en het blauwe water. Het strand is ook bekroond met de Blauwe Vlag vanwege zijn netheid.

Twee beste duurzame stranden in Griekenland

De twee Griekse stranden van Galissa’s op Syros en Mirtos op Kefalonia behoren tot de beste duurzame stranden, respectievelijk op de 5e en 8e plaats.

Volgens beoordelingen van TripAdvisor is Galissas Beach, gelegen in een beschermde baai aan de westkust van het eiland, dat wel een geweldige plek om te snorkelen met helder, ondiep water. In de buurt kunnen bezoekers tal van bars, cafés en restaurants vinden.

Anthony Quinn-strand, Rhodos

In deze specifieke categorie wijzen milieubewuste reizigers de beste stranden aan op basis van duurzaamheidscriteria en -praktijken. Tot de andere stranden behoorden Playa Blanca in Spanje, Camp’s Bay Beach in Zuid-Afrika en Mellieha Beach op Malta.

Sandbanks Beach in het Verenigd Koninkrijk staat op de eerste plaats als gezinsvriendelijke plek, met helder water en het hele jaar door veel ruimte.

De lijst met de ‘Beste van de beste stranden’ voor 2024 is gebaseerd op een analyse van alle beoordelingen die op Tripadvisor zijn achtergelaten voor stranden wereldwijd gedurende een jaar (van 1 oktober 2022 tot 30 september 2023). De lijst onthult de hoogst gewaardeerde stranden van reizigers die onlangs bezocht hebben.