Thessaloniki neemt innovatieve stappen om het toerismemodel vorm te geven15 aandelen

Van links naar rechts: Vicky Hadjivassiliou, plaatsvervangend hoofd Toerisme van de regio Centraal-Macedonië; Vassilis Gakis, loco-burgemeester, loco-burgemeester van Cultuur, Toeristische Ontwikkeling, Internationale Betrekkingen en Intergemeentelijke Samenwerking; Voula Patoulidou, regionale vice-gouverneur en voorzitter van de toeristenorganisatie van Thessaloniki. Bron foto: TTO

De Thessaloniki Tourism Organization (ΤΤΟ) heeft onlangs de innovatieve stappen getoond die zij neemt voor de promotie van het toerisme in de stad, tijdens een evenement dat werd gehouden aan de zijlijn van de 32e Money Show Business and Economic Polyconferentie in het Hyatt Regency Thessaloniki Hotel.

Het evenement werd gehouden in samenwerking met de Internationale Helleense Universiteit en werd bijgewoond door de president van TTO en de regionale vice-gouverneur Voula Patoulidou; de vice-gouverneur van de regio Centraal-Macedonië, verantwoordelijk voor toeristische kwesties, Vicky Hadjivassiliou; en loco-burgemeester van Thessaloniki voor Cultuur en Toerismeontwikkeling, Vassilis Gakis.

Tijdens het evenement verwees Patoulidou naar de laatste prestaties van Thessaloniki, waaronder de “indrukwekkende” toename van binnenlandse en internationale vluchten tijdens de wintermaanden van 2023 vergeleken met dezelfde periode in 2022.

“Deze cijfers laten zien hoe we op weg zijn naar het doel om 365 dagen per jaar toerisme te realiseren”, zei ze.

Voula Patoulidou, regionale vice-gouverneur en voorzitter van de toeristenorganisatie van Thessaloniki. Fotobron: TTO

Patoulidou benadrukte dat het gebruik een sleutelrol speelt in de strategie van de organisatie digitale hulpmiddelen en het vormen van partnerschappen. Tot de partners van de organisatie behoren onder meer de regio Centraal-Macedonië, de gemeente Thessaloniki, de havenorganisatie van Thessaloniki en lokale toeristenprofessionals.

Van zijn kant zei loco-burgemeester Vassilis Gakis dat het nieuwe bestuur van de gemeente de promotie van het toerisme in Thessaloniki tot een van de belangrijkste prioriteiten heeft gemaakt. Hij suggereerde ook dat de lokale autoriteiten in de regio manieren zouden vinden om samen te werken ten behoeve van naburige bestemmingen, waaronder Chalkidiki en Pieria.

De Money Show Business and Economic Polyconferentie is een belangrijke gebeurtenis in Noord-Griekenland, met als hoofddoel het creëren van een sterk ondernemingsklimaat door de effectieve samenwerking van staatsinstellingen. Het evenement wordt georganiseerd door de Grieks-Italiaanse Kamer van Thessaloniki en Organotecnica, in samenwerking met de Kamer van Koophandel en Industrie van Thessaloniki en onder auspiciën van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Administratie Macedonië-Thracië), de regio Centraal-Macedonië en de Gemeente Thessaloniki.