Thessaloniki, Chalkidiki en Pieria bereiken de Hongaarse markt7aandelen

Fotobron: Thessaloniki Tourism Organization

De toeristische professionals uit Noord-Griekenland richten zich op de Hongaarse markt, waar de belangstelling voor Griekse bestemmingen toeneemt, zo blijkt uit feedback van de Reizen+ Tentoonstelling in Boedapest, Hongarije vorige week.

De Thessaloniki Tourism Organization (ΤΤΟ), de Chalkidiki Tourism Organization (HTO), de Pieria Tourism Development Organization, namen deel aan een gezamenlijke stand als mede-exposanten van de regio Centraal-Macedonië en presenteerden Hongaarse bezoekers hun toeristisch aanbod dat graag gebruik wilde maken van de groeiende markt.

Volgens gegevens van Fraport verwerkte Thessaloniki Airport in 2022 35.642 aankomsten vanuit Hongarije, wat in 2023 met 25,32 procent steeg tot 44.668.

Fotobron: Chalkidiki Tourism Organization

Ruim 200 exposanten en zo’n 30.000 bezoekers bezochten de beurs afgelopen week. De belanghebbenden op het gebied van toerisme in Thessaloniki, Halkidiki en Pieria hielden een bijeenkomst B2B-bijeenkomsten met lokale touroperators, reisbureaus en horecaprofessionals. Bezoekers toonden interesse in weg- en kampeertochten.

“Hoewel Hongaarse bezoekers door gecoördineerde acties gepassioneerde voorstanders zijn van het zee- en zonmodel, is Thessaloniki geïntroduceerd als een warme en gastvrije stad waar van diverse activiteiten kan worden genoten”, aldus Voula Patoulidouvice-gouverneur van Thessaloniki en TTO-president.

Ook commentaar, HTO-voorzitter Grigoris Tasios zei voor veel Hongaren: Chalkidiki is een bekende bestemming en voor anderen een nieuw vakantie-idee. Hij voegde eraan toe dat de tentoonstelling in Boedapest de sterke trend van de Hongaren bevestigde roadtrips kiezen naar Griekenland en Chalkidiki, naar Thessaloniki voor stedentrips naar Pieria.