Rapport: een lijst met beste stadsbestemmingen voor individuele reizigers op een Grieks eiland16 aandelenRhodos Griekenland

Rhodos, Griekenland.

Het Griekse eiland Rhodos werd opnieuw verkozen tot beste stad voor individuele reizigers Dit jaar blijkt uit een recent rapport van de Hongaarse prijsvechter Wizz Air.

Door gegevens uit de beoordelingen van TripAdvisor te verzamelen, heeft Wizz Air een lijst met steden vrijgegeven met de meeste 5-sterrenrecensies van zichzelf beschrijvende individuele reizigers. Rhodos in Griekenland voert de lijst aan, gevolgd door de bestemmingen van SplitsenKroatië; FaroPortugal; Istanbul, Kalkoen; En FlorenceItalië.

Rhodos werd uitgeroepen tot de meest idyllische stadsbestemming voor individuele reizigers; 76 procent van hen beoordeelde het eiland met vijfsterrenrecensies. Hiervan ontvingen de attracties van het eiland een meerderheid van vijfsterrenrecensies (79 procent). 73 procent van de beoordelingen voor zijn restaurants.

Rhodos, Griekenland.

Split, Kroatië, gerangschikt op de tweede plaats als beste bestemming waar 73 procent van de gebruikersrecensies van soloreizigers een vijfsterrenwaarde kreeg. Hiervan ontvingen de attracties van de stad een meerderheid van vijfsterrenrecensies (81 procent), naast 66 procent van de beoordelingen voor restaurants in Split.

Over het rapport gesproken, Corporate communicatiemanager van Wizz Air Andras Radomarkeerde dat soloreizen de ‘nieuwste reistrend’ is die exponentieel groeit als gevolg van de keuzevrijheid en goedkopere reiskosten.

Net als bij elk ander soort reizen, Ook bij soloreizen speelt de bestemming een cruciale rol en vereist veel nadenken om de beste locatie te bepalen, die combineert dingen om alleen te doen, veiligheid en avontuur.

“Een van de meest betrouwbare manieren voor reizigers om informatie te verkrijgen over de realiteit van het reizen naar een bestemming is door de ervaringen van andere reizigers die er eerder zijn geweest, daarom weten we het het belang van het baseren van onze ranking op beoordelingen achtergelaten door eerdere solo-reizigers om ervoor te zorgen dat deze steden het meeste te bieden hebben aan degenen die alleen vertrekken”, voegde Rado eraan toe.

Voor het rapport hebben de reisexperts van Wizz Air een lijst met steden in heel Europa samengesteld van Euromonitor top 100 steden in 2019, Europa’s lijst van cultuur- en toeristische steden, en Vakantie magazine’s lijst van Europese steden met het meeste toerisme. Vervolgens rangschikten de experts deze steden op basis van beoordelingen op TripAdvisor op basis van hun geschiktheid voor individuele reizigers.

Wizz Air exploiteert een vloot van 186 Airbus A320- en A321-vliegtuigen.