Matka 2024: Griekenland een favoriete bestemming voor Finse reizigers53aandelen

Fotobron: Matka Nordic Travel Fair

Griekenland blijft de belangrijkste reiskeuze voor Finse vakantiegangers zijn goed voor bijna 41 procent van alle reizen naar Europavolgens feedback verzameld tijdens de Matka Noordse reisbeurs vorige week gehouden in Helsinki, Finland.

Volgens de Vereniging van de Finse reisindustrie (smal.fi), een aanzienlijke stijging van het aantal pakketreizen per vliegtuig Finland naar internationale bestemmingen in 2023 werd vorig jaar gerapporteerd met zo’n 676.000 verkochte pakketten, wat een stijging van 31 procent ten opzichte van 2022 weerspiegelt.

Griekse bestemmingen waren topkeuzes voor Finse reizigersgevolgd door Spanje, het partnerland van dit jaar, dat 32,3 procent van alle reizen naar Europa voor zijn rekening nam.

Deelnemend aan de Matka van dit jaar, met meer dan 950 exposanten en meer dan 50.000 bezoekers, was de Chalkidiki Tourism Organization (HTO) als een van de mede-exposanten op de stand van de Griekse Nationale Toerisme Organisatie (GNTO).

George Broutzas, algemeen directeur van de toeristenorganisatie van Chalkidiki en medewerkers op de MATKA Nordic Travel Fair 2024.

Gebaseerd op gegevens verstrekt door small.fi, de vraag naar Griekenland steeg in 2023 met 24,2 procent vergeleken met 2022. Reizigers uit Finland geven de voorkeur aan vakantiepakketten en kiezen de laatste tijd voor pakketten op maat. De beslissende factor voor reizen is de beschikbaarheid van directe vluchten naar favoriete bestemmingen.

Route Helsinki-Thessaloniki in april

Vanaf april verbindt Ryanair Helsinki met Makedonia Airport in Thessaloniki waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor vakantiegangers om Chalkidiki en Centraal-Macedonië te bezoeken. Matka-bezoekers leerden daar meer over het toeristische aanbod, waaronder natuuractiviteiten, gastronomie en Blauwe Vlag-stranden. De HTO zal nemen gerichte acties om het aandeel toeristen uit Finland te vergroten en de Scandinavische markt in het algemeen, aldus het rapport.

Fotobron: Chalkidiki Tourism Organization

Griekenland was vorig jaar het “partnerland” tijdens de Matka Nordic Travel Fair.