Kreta is een unieke toeristische bestemming voor Duitsers, zegt ambassadeur16 aandelen

Andreas Kindl en Stavros Arnaoutakis Fotobron: regio Grete

Volgens de Duitse ambassadeur in Griekenland is Kreta een favoriete Griekse bestemming voor Duitse reizigers Andreas Kindl.

Tijdens een recente ontmoeting op Kreta met de regionale gouverneur van het eiland, Stavros Arnaoutakissprak Kindl zijn bewondering uit voor Griekenland en besprak hij de verdere promotie van Kreta als vakantiebestemming voor Duitsers.

Hij verwees specifiek naar de aankomsten van Duitse reizigers vorig jaar op Kreta, waaruit hun grote voorkeur voor het eiland bleek.

“Ruim 1 miljoen Duitse reizigers bezochten Kreta in 2023,” zei de Duitse ambassadeur, eraan toevoegend dat veel gepensioneerden uit zijn land Kreta als hun permanente verblijfplaats hebben gekozen.

Volgens Kindl zijn de belangrijkste redenen achter die keuze die van het eiland landschap, Kretenzische producten, gastronomieEn uitstekende weersomstandigheden.

Andreas Kindl (links), Stavros Arnaoutakis (in het midden), Georgios Kaloutsakis (rechts), Fotobron: regio Grete

Ook aanwezig op de bijeenkomst was de nieuwe Honorair Consul van Duitsland in Heraklion, Dr. Georgios Kaloutsakis, die benadrukte dat veel jongere Duitsers zijn geïnteresseerd om naar Kreta te verhuizen om te wonen en te werken.

Van zijn kant, regiogouverneur Stavros Arnaoutakis verwees naar de nieuwe projecten die op het eiland plaatsvinden.

“Er lopen momenteel grote projecten op het eiland, zoals de nieuwe luchthaven en de snelweg BOAK de toeristische infrastructuur en diensten aanzienlijk verbeteren voor het steeds toenemende aantal bezoekers van het eiland”, zei Arnaoutakis.

De regionale gouverneur sloot de bijeenkomst af en verwees naar de goede samenwerking en “al lang bestaande vriendschappelijke en zakelijke relaties die tussen Kreta en Duitsland zijn opgebouwd”.