Hoteliers van Messinia dringen er bij de autoriteiten op aan de upgrade van de luchthaven van Kalamata te versnellen0deel

Bron foto: gemeente Kalamata

Hoteliers in Messinia zijn dat wel er bij de regering op aandringen om de procedures te versnellen zodat de luchthaven van Kalamata dat is gemoderniseerd voorafgaand aan het toeristenseizoen.

Meer specifiek doet de Messinia Hotel Association een beroep op de Hellenic Corporation of Assets en Participaties en de Helleense Burgerluchtvaartautoriteit (HCAA) om een ​​inspectie van de internationale luchthaven van Kalamata te regelen om de behoeften en verbeteringen te beoordelen.

Hotelvereniging Messinia President Dimitris Karalis achterstand toegeschreven ontwikkeling van het toerisme in Messinia naar de luchthaven van Kalamata, “waarvan de modernisering op een bepaald moment vordert ongelooflijk langzaam tempo“, hij zei.

Om zijn punt te bewijzen verwees Karalis naar aankomstgegevens waaruit bleek dat het passagiersverkeer vorig jaar was afgenomen en dat het in 2024 langzaam van start ging. In tegenstelling tot de andere regionale luchthavens van het land, die een toename van het verkeer registreerden, heeft Kalamata het aantal aankomsten daalde met 15,5 procent, hij zei. Tegelijkertijd zijn de geplande zetels voor het eerste kwartaal van 2024 ook gedaald vergeleken met de periode een jaar geleden, vergeleken met een algemene stijging van 14,8 procent in Griekenland. Ondertussen is het aantal vliegtuigstoelen uit een van de belangrijkste bronmarkten van Kalamata Duitsland is met 56,6 procent gedaald.

“Dit is het onweerlegbare bewijs dat het probleem zich concentreert op de noodzaak van een upgrade van het belangrijkste toegangspunt tot de Peloponnesos,” zei hij. “Kleine en middelgrote ondernemingen in de horecasector in Messinia dragen dit een grote last voor hun operationele overleving. En hoewel ze worstelen om te overleven, zijn ze dat ook investeren in hun eigen modernisering om aan de vraag te voldoenzonder dat dit zich vertaalt in winst als gevolg van verminderde toeristenaantallen als gevolg van ernstige luchthaventekortkomingen”, zei hij.

Als laatste Karalis riep de regionale en lokale overheden op onmiddellijk actie te ondernemen zodat de bouwinfrastructuur op de luchthaven vóór het toeristenseizoen verbeterde.