Het Spaanse tv-programma ‘Madrileños por el Mundo’ bezoekt Madrilenen die in Thessaloniki wonen0deel

Voorzitter van de Toeristische Organisatie van Thessaloniki, Voula Patoulidou, met het productieteam “Madrileños por el Mundo”.

Het Spaanse tv-programma “Madrileños por el Mundo” (Madrilenians around the World) bezocht onlangs Thessaloniki om het dagelijkse leven van de Madrilenen die in de Griekse stad wonen te filmen.

Madrileños por el mundo, een reisshow op Telemadrid, heeft een team van verslaggevers dat naar verschillende steden in de wereld reist om de ervaringen van Madrilenen die in het buitenland wonen te documenteren. De Madrilenen leggen uit waarom ze ervoor kozen om naar het buitenland te verhuizen en stellen de steden voor waarin ze wonen. Ze delen ook de meest interessante aspecten van hun dagelijks leven.

In Thessaloniki sprak het team van Madrileños por el mundo met Sylvia, Alba, Maria en Giyemo, die in Thessaloniki wonen. De Madrilenen vertelden over hun dagelijks leven in de stad en stelden de presentator voor Beatriz Vigil naar de belangrijke bezienswaardigheden van Thessaloniki en sprak over het bruisende leven en de lokale gastronomie.

Het productieteam van de show werd vergezeld door vertegenwoordigers van de Thessaloniki Tourism Organization (TTO) en de Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme (GNTO) in Madrid, die de promotie van de stad op de Spaanse televisie steunden.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Thessaloniki Travel (@thessaloniki.travel)

TTO-voorzitter Voula Patoulidou ontmoette het team en de Madrileense inwoners van Thessaloniki in het kasteel van de stad en besprak kwesties met betrekking tot de verdere promotie van de stad als toeristische bestemming bij het Spaanse publiek.

“De luchthaven van Thessaloniki verwelkomde in 2023 meer dan 10.000 Spaanse bezoekers, een stijging met 1.240,7 procent vergeleken met 2022, wat veruit het hoogste is dat ooit is geregistreerd voor welke Griekse bestemming dan ook,” zei Patoulidou, eraan toevoegend dat de inspanningen van de Toeristische Organisatie van Thessaloniki en de afdeling van GNTO op het gebied van Spanje zal in de toekomst nog indrukwekkendere resultaten boeken.

De organisatie heeft als doel de stad te promoten als ideale stedentripbestemming. Eerdere online campagnes bereikten ruim 1,5 miljoen gebruikers op sociale media.

Vóór Thessaloniki had het team van Madrileños por el mundo de Franse Rivièra bezocht en reisde door Aix-en-Provence en Nice. Bestemmingen die op de show worden getoond zijn onder meer Bangkok, Straatsburg, Kansas City, Bali en Washington DC.