Het Griekse Ministerie van Toerisme werkt samen met het filmfestival van Thessaloniki22 aandelen

Collage van het internationale filmfestival van Thessaloniki. Fotobron: Thessaloniki International Film Festival / Filmfestival.gr

Als onderdeel van de voortdurende inspanningen om toerisme bevorderen en om de bezoekerservaring te verbeteren, heeft het Griekse Ministerie van Toerisme aangekondigd dat het samenwerkt met de Filmfestival van Thessaloniki.

In deze richting, minister van Toerisme Olga Kefalogianni en directeur-generaal van het filmfestival van Thessaloniki Elise Jalladeau een overeenkomst ondertekend die tot doel heeft de Griekse cultuur en het toeristische aanbod van het land te promoten door de gezamenlijke organisatie van evenementen en activiteiten.

“Het filmfestival van Thessaloniki trekt elk jaar duizenden bezoekers uit Griekenland en het buitenland. Dit partnerschap zal dat doen de internationale zichtbaarheid vergroten van het festival en bijdragen aan de ontwikkeling van de Griekse filmindustrie, door investeringen in de bioscoop te bevorderen en aan te moedigen”, aldus Kefalogianni, en onderstreepte dat deze stap deel uitmaakt van de “strategie en visie van het ministerie voor synergieën die bijdragen aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme, evenwicht, gematigdheid en respect voor het milieu en de lokale gemeenschappen.”

Directeur-generaal Elise Jalladeau van het filmfestival van Thessaloniki (links) en minister van Toerisme Olga Kefalogianni. Fotobron: Ministerie van Toerisme

Het ministerie hoopt door de samenwerking dit te bereiken toeristenstromen naar Griekenland aan te trekkenpresenteren bestemmingen in Macedonië en de wijdere omgeving van Thessaloniki, en creëren tegelijkertijd toegevoegde waarde voor de sector door de verbinding met de filmindustrie van het land.

“Het doel van het festival is om cultuur bevorderen, terwijl het zijn bezoekers – uit Griekenland en het buitenland – de kans geeft om de stad Thessaloniki, zijn monumenten, musea en zijn gastronomie te ontdekken. Tegelijkertijd zal het festival, volgens de overeenkomst, meer organiseren outreach-acties die de Griekse cultuur en film promoten op grote festivals in het buitenland, waarbij de productie wordt gepromoot en de Griekse filmgemeenschap wordt ondersteund”, aldus Jalladeau.