Het Griekse Ellinikon Experience Park krijgt een ‘gouden’ duurzaamheidscertificering17 aandelen

Fotobron: Het Ellinikon Experience Park

Het Ellinikon Experience Park, een groen toevluchtsoord in Athene, werd bekroond met de internationale SITES Gold-certificering als een model stadspark dat voldoet aan de duurzaamheidsnormen.

SITES is een beoordelingssysteem dat de duurzaamheid van een project bij de planning, het ontwerp, de constructie en het beheer van landschappen en andere buitenruimten begeleidt, evalueert en certificeert.

Het Ellinikon Experience Park, ontwikkeld door Lamda Development, is het eerste project in de categorie Nieuwbouw met SITES-certificering in Europa.

Fotobron: Het Ellinikon Experience Park

Het Ellinikon Experience Park werd slechts zes maanden na de ondertekening van het contract voor het The Ellinikon-project op de voormalige luchthaven van Athene nabij Glyfada door LAMDA Development voor het publiek geopend.

Het park is ontworpen door het kantoor van de Griekse landschapsarchitect Thomas Doxiadis en is gebaseerd op het vergroten van de biodiversiteit, bodemherstel en het hergebruik en gebruik van bouwmaterialen van de oude Ellinikon-luchthaven op een manier die de natuur verbindt met het ecosysteem van het gebied.

Het park is verspreid over 75.000 vierkante meter en maakt deel uit van een groter grootstedelijk park dat bezoekers, vooral kinderen, unieke activiteitenmogelijkheden biedt.

Fotobron: Het Ellinikon Experience Park

Volgens Lamda Development zijn er 900 nieuwe bomen en 80.000 planten met lage vegetatie geplant in het Ellinikon Experience Park. Het bedrijf heeft zich gericht op het planten van bomen en planten die zich ontwikkelen in het mediterrane klimaat, met de nadruk op lokale variëteiten, wat gebruikelijk is voor het Attica-landschap.

Het Ellinikon Experience Park is elke dag van 9.00 tot 22.00 uur voor iedereen toegankelijk en heeft gratis toegang. Tot de faciliteiten van het park behoren een waterdoolhof, een bosspeeltuin, een zentuin en een trainingsruimte buiten. Het park beschikt ook over ruimtes voor het organiseren van feesten, evenementen en festivals.