Griekenland verwelkomt de komende vier jaar meer dan 60 hotels5 aandelen

Foto door Jim Niakaris op Unsplash.

Meer dan 60 hotelprojecten Er zitten in heel Griekenland ter waarde van miljarden euro’s in de pijplijn en zullen naar verwachting hun deuren openen binnen de komende vier jaarwat het dynamische en veelzijdige karakter van de Griekse horecasector onderstreept.

Volgens een rapport uitgegeven door Travelworks Public Relations, 40 procent van de nieuw te openen hotels zal opereren onder internationale merken, terwijl de overige hotels zullen opereren onder internationale merken 60 procent zal worden geleid door binnenlandse entiteiten.

“In de nasleep van de pandemie is de Griekse horecasector getuige geweest van een opmerkelijke toestroom van investeringen, die een nieuw tijdperk in het landschap van de sector markeert”, aldus Kostas Panagakis van Reiswerk.

“Deze investeringen hebben geleid tot een golf van internationale horecamerken, die aanzienlijk zijn verbeterd De aantrekkingskracht van Griekenland als mondiale bestemming.”

Zoals benadrukt in het “Greek Market Report / Hotel Investments 2024 – 2027” van Travelworks, zijn hotelbedrijven zoals Hilton, Marriott, Accor, Radisson, Meliá, Hyatt, Wyndham en Brown, evenals Griekse hotelmanagementbedrijven zoals HotelBrain en SWOT Hospitality , versterken hun aanwezigheid in Griekenland door nieuwe hotels toe te voegen in hun ontwikkelingsportefeuilles.

Hilton

Een impressie van het nieuwe Conrad hotel in Athene.

Hilton heeft momenteel acht handelshotels in Griekenland, met plannen om de komende jaren zes hotels te openen. De afgelopen jaren concentreerde de hotelketen haar inspanningen op de ontwikkeling in Griekenland, waarbij ze haar merken zowel op stadslocaties als op de eilandresorts van het land uitrolde, en hotels op Santorini, Kreta en Rhodos opende.

De aankomende hotelopeningen van Hilton in Griekenland omvatten merkinzendingen voor Conrad Hotels & Resorts in de hoofdstad (op het terrein waar ooit het Hilton Athens was gehuisvest), evenals voor het eerste Curio Collection by Hilton-pand (voormalig Pentelikon Athene) op het vasteland.

“Naast de belangrijkste vrijetijdsbestemmingen en de hoofdstad richten we onze aandacht ook op opkomende bestemmingen, waaronder het aanboren van meer marktsegmenten”, aldus Andreas KoukasDirecteur Ontwikkeling Griekenland en Cyprus, Hilton.

Marriot

Fotobron: Athens Marriott Hotel

Als leider in het opzetten en laten groeien van de grootste hotelportfolio in Griekenland met lokale ontwikkelingsaanwezigheid sinds 2016, blijft Marriott International voorop lopen met 33 operationele hotels en vier hotels in de pijplijn.

De hotelketen kende in 2023 een zeer productief jaar en tekende vier nieuwe deals, waaronder het binnenhalen van nieuwe contracten het eerste Tribute Portfolio-strandresort in Griekenland en Zuidoost-Europa (Stalida Beach, Kreta).

Volgens Nikos HadjosMarriot’s Consultant, International Hotel Development – ​​Greece & Cyprus, voor 2024 blijft de focus van het bedrijf gericht op het vergroten van de toch al succesvolle aanwezigheid in het luxe- en lifestylesegment, zowel in Athene als op de Griekse eilanden.

Accor
https://all.accor.com/B3X8

Athens Capital Hotel – MGallery-collectie. Bron foto: Accor

De Franse horecagroep Accor gaat dezelfde kant op. Accor presenteert al acht prestigieuze panden in Griekenland en is van plan zijn portfolio te verdubbelen door nog acht hotels toe te voegen, waardoor nieuwe ervaringen en normen in de Griekse horecasector worden gebracht.

Volgens Frank ReulAccor’s VP – Ontwikkeling Accor Premium, Midscale & Economy Oost-Europa, Balkan, Italië en Griekenland, Accor kijkt uit naar meer Accor-merken introduceren op de Griekse markt.

“Als we naar 2024 en daarna kijken, zijn we van plan onze wortels in Griekenland te verdiepen door middel van duurzame ontwikkeling en partnerschappen met lokale hoteliers”, zei Reul, eraan toevoegend dat de groep nieuwe mogelijkheden in Athene en daarbuiten onderzoekt, waarbij ze zich zowel op gerenommeerde als onontdekte locaties richt.

Radisson

Fotobron: Radisson Hospitality Group.

Radisson Hotel Group heeft drie langverwachte hotelopeningen gepland voor 2025 Elie Melkachtigde vice-president Ontwikkeling van het bedrijf.

De eerste is het Radisson RED Mitropoleos Square Athens, een designgericht lifestylehotel met 112 sleutels verdeeld over twee bestaande gebouwen in het hart van Athene. De tweede is de luxe, Radisson Theatrou Square, Athene, dat 172 kamers en suites zal omvatten en zal worden gehuisvest in een verbouwd historisch universiteitsgebouw. De derde opening van Radisson in Griekenland in 2025 zal het Radisson Blu Resort, Mani zijn, een nieuwbouwstrandresort met 150 kamers en het vijfde Radisson Blu-pand van het bedrijf in Griekenland.

“We zijn vastbesloten om onze aanwezigheid in Griekenland uit te breiden, met een bijzondere focus op de belangrijkste steden en resortbestemmingen als de leidende internationale hotelgroep in het land”, aldus Milky.

Melia

Sol van Meliá Cosmopolitan Rhodes.

Melia Hotels International heeft ook plannen om haar aanwezigheid in Griekenland uit te breiden. De leidinggevenden van het bedrijf zien een aanzienlijk potentieel op verschillende locaties in de Peloponnesos, de Atheense Rivièra en Chalkidiki.

“Onze bekwaamheid om stedelijke bestemmingen te voorzien van ons unieke ‘bleisure’-karakter wordt geïllustreerd door onze voortdurende focus op Athene en Thessaloniki,” aldus Maria ZarraluquiVice-president van Meliá Hotels International – Mondiale Ontwikkeling.

Hyatt

Fotobron: Zoëtry Chalkidiki Resort & Spa

Hyatt Hotels Corporation heeft dit jaar ambitieuze plannen met de opening van Zoëtry Chalkidiki gepland voor mei. Het luxe resort, met 104 kamers, heeft tot doel een uitzonderlijke all-inclusive boetiekervaring te bieden, waarmee Hyatts toewijding aan diversificatie binnen het all-inclusive aanbod op het internationale toneel wordt getoond.

Volgens Carlos Paredes FernándezDirecteur Hotelontwikkeling EAME – Inclusive Collection, strekt de expansiestrategie van het bedrijf in Griekenland zich uit buiten de bestaande locaties en richt zich op Griekse resortbestemmingen zoals Kreta, Rhodos, Kos, Paros, Corfu, Zakynthos en bestemmingen op het vasteland zoals Chalkidiki en de Atheense Rivièra.

“Deze inzet onderstreept de toewijding van Hyatt om bij te dragen aan de groei en welvaart van de Griekse gastvrijheid”, aldus Fernández.

Wyndham

Voor Wyndham Hotels & Resorts markeert 2024 het begin van een nieuwe expansiefase voor het bedrijf in Griekenland, waarbij de nadruk ligt op het versterken van zijn aanwezigheid op zowel goed bereisde locaties als opkomende bestemmingen met veelbelovend groeipotentieel.

“De feedback van de Griekse hotelmarkt is bijzonder bemoedigend, met actieve interesse in nieuwe toevoegingen aan de hotelportfolio van Wyndham Hotels & Resorts”, aldus Vassilis ThemelidisRegionaal directeur Zuid- en Oost-Europa, Wyndham Hotels & Resorts.

Bruine hotels

Panoramisch uitzicht op het vernieuwde Omonia-plein, gezien vanaf de 9e verdieping van het Lighthouse-hotel.

Na de afgelopen jaren twaalf nieuwe stads- en resorthotels in Griekenland te hebben onthuld, maakt Brown Hotels zich klaar om dit jaar twee hotels in de Griekse hoofdstad te openen.

De eerste is de Bruin Museum, een volledig gerenoveerd hotel met 93 kamers gelegen aan de Bouboulinas-straat en vlakbij het Omonia-plein, dat voorheen deel uitmaakte van de Hotels of Athens-groep. Het tweede hotel dat in 2024 van start gaat, is het boetiekhotel met 46 kamers Domino Bruin aan Themistokleous Street, waardoor de sterke aanwezigheid van het bedrijf in Athene verder wordt versterkt.

Bovendien opent Brown Hotels in 2025 de Villa Bruin Zonder Rival in Athene. Gelegen op het kruispunt van de straten Liosion en Konstantinou Palaiologou, vlakbij het Omonia-plein, is het pand een renovatie van het oude House Sans Rival en zal het beschikken over 46 kamers.

Opgemerkt wordt dat Brown Hotels onlangs franchiseovereenkomsten heeft aangekondigd met horecagigant Hilton, dat twee van zijn ‘Isla Brown’-hotels in Griekenland de toetreding tot de markt ziet betreden. “Curiocollectie van Hilton” merk.

Grivalia-gastvrijheid

Fotobron: 91 Athene Riviera

Grivalia-gastvrijheid, een toonaangevende investeringsmaatschappij in de luxe horecasector, zal in 2024 een uniek concept introduceren in de Atheense Rivièra en in Griekenland in het algemeen. Het nieuwste project van het bedrijf, genaamd “91 Athens Riviera”, is een combinatie van een exclusieve Members Club en de belichaming van de Glamping-ervaring.

“91 Athens Riviera” zal exclusieve wellness- en fitnessfaciliteiten bieden, een ontspanningszwembad, een ultramoderne tennisclub, een levendige strandclub en 30 premium tenten met een onderscheidend architectonisch ontwerp. Het project markeert Grivalia’s eerste samenwerking met Domes Resorts, waarbij het Domes Reserve-concept wordt overgenomen en ook het veelgeprezen restaurant wordt geïntroduceerd Barbarossa Paros naar het Atheense toneel.

Dit jaar zal ook het eerste volledige jaar zijn van Grivalia’s onlangs geopende One&Only Aesthesis aan de Atheense Rivièra en Avant Mar op Paros.

Toekomstige projecten voor Grivalia Hospitality omvatten twee ultraluxe, duurzame en milieuvriendelijke resorts met lage dichtheid in Megalonisos Petalioi en in Kalo Livadi op Mykonos.

HotelBrain

HotelBrain, een toonaangevende hospitality management- en adviesgroep in Griekenland, verwelkomde 2024 met overeenkomsten voor zeven nieuwe hotels. Voor 2024 verwacht de groep dat er nog minstens 10 hotels aan zijn portfolio zullen worden toegevoegd.

Volgens de oprichter van HotelBrain Panos PalaiologosEr zijn al overeenkomsten getekend voor vijf hotels waarvan de eigendommen in de komende twee maanden aan de groep zullen worden opgeleverd, terwijl er nog vijftien hotels in de pijplijn zitten.

“HotelBrain heeft voor het eerst het recordaantal van 100 gehuurde hotels overtroffen – een aantal dat gestaag stijgt naarmate HotelBran nieuwe eenheden – en vooral – nieuwe bestemmingen aan zijn portfolio toevoegt”, aldus Palaiologos, eraan toevoegend dat HotelBrain in 2024 ernaar zal streven dit te overtreffen. 1 miljoen unieke bezoekers.