Griekenland implementeert een duurzaam toerismebeleid, zegt minister27aandelen

Minister van Toerisme Olga Kefalogianni. Fotobron: Ministerie van Toerisme

Griekenland onderneemt stappen daartoe nieuwe kansen aanboren Dat zal de weg vrijmaken voor een duurzame toekomst in het toerisme, aldus de minister van Toerisme Olga Kefalogianni tijdens het evenement “Toerisme en Duurzaamheid” georganiseerd door de in Athene gevestigde Vereniging voor het Milieu en Cultureel Erfgoed (ELLET) in het Akropolismuseum.

Toen hij de gebeurtenis toesprak, schetste Kefalogianni de bediening acties en initiatieven in deze richting, inclusief de oprichting van het eerste Observatorium voor Kust- en Maritiem Toerisme in de Middellandse Zee, de Regionale Raad voor Toerisme, en de norm voor geïntegreerd beheer van toeristische bestemmingen.

Ze zei onder meer dat het ministerie en de regering de basis daarvoor aan het leggen waren een “nieuwe start” in het toerisme met het doel om te creëren duurzame bestemmingen en producten die zich richten op evenwicht, gelijke kansen, de bescherming van het milieu en de hulpbronnen en van erfgoed.

Fotobron: Ministerie van Toerisme

Om dit te doen, zei Kefalogianni dat het van cruciaal belang was laat het vroegere toerismemodel achter je en de nadruk leggen op kwaliteit in plaats van kwantiteit, en op veerkracht en langetermijnontwikkeling. Het ondersteunen van het beleid van het ministerie bestaat uit veerkrachtfondsen waarnaar wordt gekanaliseerd alternatieve vormen van toerisme en upgrades van de toegankelijkheidsinfrastructuur.

Een belangrijke stap in het beschermen van de natuurlijke hulpbronnen, habitats en architectuur van het land is dit de nieuwe wet op de ruimtelijke ordeningaldus de minister, moet dit jaar worden afgerond.

ELLET-voorzitter Stathis Potamitis, minister van Toerisme Olga Kefalogianni en burgemeester van Athene, Haris Doukas.

Kefalogianni voegde eraan toe dat Griekenland zich inspant om investeringen in deze richting aan te trekken met als doel uit te groeien tot een koploper op het gebied van duurzaam toerisme, terwijl zorgen voor veerkracht aan crisis en marktschokken.