ETC Athens Event werpt schijnwerpers op Griekenland en Attica38 aandelen

Leden van de European Travel Commission (ETC) met secretaris-generaal van de GNTO, Dimitris Fragakis (midden) in Athene. Bron foto: GNTO

Athene en Attica kwamen in de schijnwerpers tijdens de jaarlijkse editie van de European Travel Commission (ETC). “Market Intelligence Group (MIG) en Marketinggroep” bijeenkomst die vorige week in de Griekse hoofdstad werd gehouden.

ETC-leden en partners uit Oostenrijk, San Marino, België, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Estland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Montenegro, Monaco, Noorwegen, Nederland, Portugal, Polen, Servië, Spanje, Slowakije, Tsjechië, Turkije en Finland namen deel aan het 9e ETC-evenement waarbij de nadruk lag op “Baanbrekend op het gebied van toegankelijke en klimaatvriendelijke bestemmingen” gehouden met de steun van de Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme (GNTO), een van de 19 stichtende leden van de ETC.

Besproken kwesties inbegrepen duurzaamheid, klimaatverandering en zijn impact op het toerismeEn toegankelijkheid op het gebied van toerisme. Het evenement omvatte de uitwisseling van knowhow, een workshop en een technisch bezoek aan het Botanische Park van Attica.

GNTO-secretaris-generaal Dimitris Fragakis spreekt tijdens ETC’s “Market Intelligence Group (MIG) en Marketing Group” bijeenkomst. Bron foto: GNTO

Het Griekse Ministerie van Toerisme steunt acties die “betekenisvol netwerken tussen de EU-lidstaten op het gebied van toerisme”, aldus de Griekse minister van Toerisme Olga Kefalogianni via videogesprek. Ze voegde eraan toe: “digitalisering en sterke partnerschappen concurrentiekracht helpen en bijdragen aan het succes van de Europese toeristenindustrie. Samenwerking is cruciaal voor de aanpassing van beleid gericht op de ontwikkeling van duurzaam toerisme in Europa en vooral in maritieme zones”. De minister verwees ook naar de klimaatcrisis en merkte op dat de “Hoofddoel is het vinden van oplossingen”.

Lancering van het evenement, secretaris-generaal van GNTO Dimitris Fragakis verwees naar de “pioniersrol” van Griekenland in de Europese toeristenindustrie. Hij voegde eraan toe dat de jaarvergadering van de ETC, die voor de eerste keer in Athene werd gehouden, een groot succes was en de grootste deelname tot nu toe registreerde.

De Griekse minister van Toerisme Olga Kefalogianni spreekt tijdens de bijeenkomst van ETC. Bron foto: GNTO

Ook de voorzitter van GNTO sprak het evenement toe via een videogesprek Angela Gerekoudie het belang onderstreepte van duurzaamheid en van “het vinden van een evenwicht tussen het bevorderen van toerisme en het behoud van ons natuurlijk en cultureel erfgoed”.

Ten slotte uitvoerend directeur en CEO bij de European Travel Commission Eduardo Santander sprak zijn waardering uit aan de GNTO voor het organiseren en hosten van het evenement. “Athene zorgde voor een fantastische setting om zich resoluut te verdiepen in de onderzoeks- en marketingagenda voor 2024 focus op duurzaamheid en toegankelijkheid voor iedereen. We hebben ons ook beziggehouden met de dringende gevolgen van de klimaatverandering voor het toerisme in Europa en de rest van de wereld bevordering van verantwoorde reispraktijkengeïnspireerd door succesvolle strategieën over het hele continent”, zei hij.