De toeristenorganisaties in Ioannina en Epirus willen geen steun van de overheid0deel

Ioánnina Griekenland. Fotobron: Travel Ioannina

Toerismeprofessionals in Ioannina en in de wijdere regio van Epirus herhalen hun oproep aan de regering om onmiddellijk actie te ondernemen en betrek de regio bij nationale promotieacties en ervoor zorgen dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchtprogramma’s in de winter en de lente voortzetten.

In een brief aan de secretaris-generaal van de Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme (GNTO). Dimitris Fragakistoerismeprofessionals uiten hun ongenoegen over het niet opnemen van Ioannina en Epirus in toeristische ondersteuningsprogramma’s.

Belanghebbenden in de regio betogen dat, hoewel Fragakis had beloofd Ioannina op te nemen in de actieplannen van de GNTO, die onder meer de ondersteuning van de luchthaven met winterluchtverbindingen vanuit het buitenland en met Kreta omvatten, en dat de stad ook zou worden opgenomen in de promotie van stedentrips van de GNTO en in haar reclameovereenkomst voor de promotie van winterbestemmingen, tot nu toe is er niets uitgekomen.

Professionals uit Ioannina herhalen hun oproep tot opname in de programmering van de GNTO en tot onmiddellijke actie in deze richting, waarbij ze de populariteit van de regio als toonaangevende winterbestemming en verwijzend naar de ontwikkelde conferentie-infrastructuur, het religieuze, sportieve, gastronomische en openluchttoeristische aanbod van Ioannina en de regio.

Lokale instanties die de brief ondertekenen zijn onder meer de Federatie van Huurappartementen en Accommodatie van Epirus, de Unie van Ioannina VVV-kantoren en bussen en de Ioannina Region Hotels Association.