Daily Express UK: Samos is een prachtige plek om met pensioen te gaan62 aandelen

Samos-eiland, Griekenland

Het Griekse eiland Samos is een beste pensioenbestemming voor Britse burgers, aldus de Daily Express VK.

Een recent artikel in de Britse media belicht de ‘charmante’ badplaatsen, de ‘heerlijke’ lokale keuken, de ‘charmante’ vissersdorpjes en de rustige historische plekken van het Griekse eiland.

Volgens de Daily Express winnen de stranden van Samos de Britse gepensioneerden zoals het is “perfect om mee te wandelen– actief blijven is een belangrijk onderdeel van de ouderdom”, en uitgerust zijn met ligstoelen en cocktailbars kan zelfs de meest veeleisende gasten tevreden stellen.

De rijk cultureel erfgoed van Samos is nog een reden voor oudere reizigers om het eiland te bezoeken. Het UNESCO-werelderfgoed Tempel van Hera, waar men gelooft dat de godin werd geboren, zal zeker indruk maken op reizigers. Daar kunnen ze leren dat de godin wordt beschouwd als de patrones van het huwelijk en vrouwen beschermt tegen schade tijdens de bevalling.

Bovendien benadrukt het artikel de oude stad Pythagorion met zijn bewaard gebleven vestingmuren en herenhuizen met mozaïekvloeren; delen van de oude haven; en gerestaureerd oud theater.

Samos-eiland, Griekenland

De sensationele tunnel van Eupalinos is ook een wonder van het eiland; het is 1.036 meter lang en diende ooit als aquaduct. Het wordt beschouwd als een van de grootste technische hoogstandjes uit de antieke geschiedenis en er vinden elke twintig minuten rondleidingen plaats vanaf 08.40 uur”, aldus het artikel.

Aan de noordkant van het eiland, De Potami-kloof valt op vanwege de uitzonderlijke natuurlijke kenmerken. Van daaruit kunnen de passagiers via een pad naar een Byzantijnse kerk lopen en de rivier in zwemmen naar een waterval.

Samos-eiland, Griekenland. Fotobron: Bezoek Griekenland

Concluderend suggereert het artikel Samos als “een heerlijke plek om met pensioen te gaan” eraan toevoegend dat gepensioneerden “kunnen geniet van een heerlijk mediterraan dieet”, wordt beschouwd als een van de belangrijkste om mensen te helpen gezond te blijven.

Ondertussen wordt Griekenland volgens verzekeringsmaatschappij Reassured ook beschouwd als het meest betaalbare land voor Britse gepensioneerden.