Booking.com: Ermoupoli van Syros in de top 10 van meest gastvrije steden ter wereld voor 202481aandelen

Syros Soul Luxury Suites, fotobron: Booking.com

De stad Ermoupoli op het Griekse eiland Syros is als tweede uitgeroepen “meest gastvrije op aarde” voor 2024volgens een lijst samengesteld door Booking.com in lijn met de twaalfde editie van de Traveller Review Awards.

Geïdentificeerd op basis van het aandeel accommodatieaanbieders/partners van Booking.com dat een Traveller Review Award 2024 heeft ontvangen, toont de lijst van de meest gastvrije steden ter wereld dit jaar een breed scala aan bestemmingen van over de hele wereld. Bestemmingen in de Top 10 zijn gesorteerd op het totale aandeel van de Traveller Review Award 2024-ontvangers, vergeleken met het totale aantal in aanmerking komende accommodaties in die stad (alleen accommodatie).

De ‘verbluffende’ hoofdstad Syros staat op de tweede plaats van de meest gastvrije stad ter wereld

De Griekse stad Ermoupoli is gerangschikt als de tweede meest gastvrije stad ter wereld in de prijzen van dit jaar, na Arraial d’Ajuda in Brazilië.

“Wat Ermoupoli uniek maakt in vergelijking met andere Cycladische steden is het Venetiaanse hart en de uitzonderlijke neoklassieke architectuur geschilderd in aantrekkelijke pasteltinten, waardoor dit stadje op een heuvel een blikvanger op zichzelf is”, merkt Booking.com op.

Bron: Booking.com

Volgens Booking.com kunnen bezoekers van de hoofdstad Syros genieten van de kleine straatjes en de culturele bezienswaardigheden waaronder het historische Miaouli-plein en het stadhuis van de stad met zijn 15 meter hoge trap die naar de hoofdingang van het gebouw leidt.

Booking.com doet ook suggesties aan haar klanten met betrekking tot hotels, autoverhuur, stranden om te ontdekken en schilderachtige dorpjes met veel taverna’s om te genieten van de traditionele Griekse keuken.

Syros Soul Luxury Suites, fotobron: Booking.com

Viana do CasteloPortugal, kwam derde op de lijst van meest gastvrije steden op aarde in 2024 en wordt gevolgd door DaylesfordAustralië; GrindelwaldZwitserland; MoabVerenigde Staten; UzèsFrankrijk; MazatlanMexico; Jaisalmer, India; En FujikawaguchikoJapan.

Booking.com’s 12e jaarlijkse Traveller Review Awards: Ontvangers

Gebaseerd op meer dan 309 miljoen geverifieerde klantbeoordelingen, en als erkenning voor het leveren van consistent uitstekende service en gastvrijheid, een record 1,48 miljoen reispartners ontving een Booking.com Traveller Review Award 2024, waaronder 1.484.294 accommodaties, 449 autoverhuurbedrijven en 129 taxibedrijven.

Italiëwas voor het zevende jaar op rij opnieuw de thuisbasis van het grootste aantal prijsontvangers (181.012), gevolgd door Spanje (125.611), Frankrijk (124.361), Duitsland (86.910), en de Verenigd Koninkrijk (74.754) sprong twee plaatsen naar de vijfde positie. Polen (61.693), Brazilië (58.788), de Verenigde Staten (56.014), Kroatië (53.971), en Portugal (32.910) ronden de top 10 af.

“De Traveller Review Awards zijn onze manier van doen bedanken en publiekelijk erkennen van de eersteklas service die onze partners aan reizigers bieden en de cruciale rol die zij spelen in onze missie om het voor iedereen gemakkelijker te maken de wereld te ervaren”, aldus het commentaar Arjan DijkSVP en Chief Marketing Officer voor Booking.com.