Athene organiseert topconferentie voor vrouwelijke politieke leiders 20246 aandelen

Athene zal dit jaar de gastbestemming zijn Topconferentie van vrouwelijke politieke leiders (WPL).een evenement dat vrouwelijke politici van over de hele wereld de kans geeft om verbinding te maken, te delen en zich het pad voor te stellen.

Gepland voor 19-21 maart, onder auspiciën van de president van de republiek Katerina Sakellaropoulouzal de WPL Summit 2024 in Athene zich richten op “Democratie voor de 21e eeuw”.

WPL is een mondiaal netwerk van vrouwelijke politici met een missie om zowel het aantal als de invloed van vrouwen in politieke leiderschapsposities te vergroten.

Het doel van de WPL Summit 2024 in Athene, die meer dan 200 afgevaardigden zal samenbrengen, zal zijn om van gedachten te wisselen over de empowerment van vrouwen en de strategieën die nodig zijn op de weg naar gelijkheid.

De top, die een aantal verhelderende panels en toespraken zal omvatten, zal mede worden georganiseerd door de Griekse ministeries van Toerisme en Sociale Cohesie en Familiezaken.

Minister van Sociale Cohesie en Familiezaken Sofia Zacharaki en minister van Toerisme Olga Kefalogianni.

“Griekenland loopt voorop met het initiatief om deze top te organiseren, omdat het een platform biedt aan vrouwelijke leiders van de wereld en gelijkheid in de politiek en, bij uitbreiding, in alle sectoren bevordert”, zei de Griekse minister van Toerisme. Olga Kefalogianni gezegd.

Tijdens de top zullen vrouwelijke politici, die hebben gevochten voor het uitbannen van stereotypen en discriminatie in de politiek, worden geëerd, waaronder de Griekse president van de republiek, Katerina Sakellaropoulou.

“Samen met grote vrouwelijke leiders in de politiek over de hele wereld zullen we vanuit Athene een krachtige boodschap sturen: overal gelijke deelname”, aldus de premier Sofia ZacharakiMinister van Sociale Cohesie en Familie van Griekenland.

De WPL Athens Summit 2024 zal plaatsvinden in het NJV Athens Plaza Hotel. De conferentietalen zullen Engels, Frans, Spaans en Arabisch zijn. De zittingen van de top zullen ook plaatsvinden in het Akropolismuseum en in het Griekse parlement.