Athene in top tien Europese steden voor perfecte Valentijnsdagdate51aandelen

De Griekse stad Athene is gerangschikt als een topbestemming om de liefde te vieren, aldus Ubuy Duitsland onderzoek naar de top 10 Europese steden voor de perfecte Valentijnsdag.

Nu Valentijnsdag volgende maand in aantocht is, gebruikte het e-commerceplatform gegevens van Tripadvisor en kwam op de eerste plaats de top 10 bestemmingen op het gebied van hotels, restaurants en tours en ten tweede werd de lijst gerangschikt op basis van de populatiegrootte, op zoek naar de beste plek met kleinere drukte.

Voor de eerste lijst hebben de resultaten de top tien hoofdsteden onthuld met de beste restaurants, 5-sterrenhotels en romantische activiteiten voor koppels.

Londen gerangschikt als de beste Valentijnsdagbestemming voor de beste date, gevolgd door Parijs, Lissabon, Amsterdam en Praag.

Athene stond op de zesde plaatsmet 755 uitstekende restaurants, 26 hotels met een beoordeling van 5 sterren en 31 romantische rondleidingen, wat bijdraagt ​​aan een gecombineerde score van 812.

Wat maakt Athene zo romantisch?

In zijn beschrijving van wat Athene zo romantisch maakt, zei Ubuy Duitsland dat de Griekse hoofdstad tot de top 10 van Europese steden behoort voor de perfecte Valentijnsdag, omdat het prachtige natuurlijke landschappen en een bloeiende stad combineert met historische bezienswaardigheden en rondleidingen door de stad.

Volgens Ubuy Duitsland kunnen stellen in Athene kiezen uit een overvloed aan activiteiten, waaronder a zonsondergang jachtcruise en een avondtour om het Parthenon te zien ’s nachts verlicht.

Top 10 steden gerangschikt per hoofd van de bevolking

Wanneer Ubuy Duitsland echter naar de top 10 kijkt, rekening houdend met de bevolking, de volgorde van de steden verandert volledig.

Londen staat ondanks de vele bezienswaardigheden niet langer aan de top en zakt ondertussen naar de 9e plaats Lissabon neemt de plaats in als de beste stad om op Valentijnsdag te zijn. De Portugese hoofdstad is de winnaar in deze categorie, met de beste verhouding romantische activiteiten per persoon.

Tegelijkertijd, Athene laat de zesde plaats over klim naar de tweedeParijs, Praag, Madrid, Rome, Boedapest, Berlijn en Amsterdam achterlatend.

Ubuy telde het aantal hotels met een beoordeling van 5 sterren, het aantal resultaten met de tag ‘romantische rondreis’ op TripAdvisor en het aantal verfijnde restaurants en telde deze bij elkaar op om tot een totaal te komen. Daarna werd de top 10-lijst opnieuw gerangschikt, waarbij de totale score van elke stad per inwoner werd geteld om de score per hoofd van de bevolking te berekenen.