Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 11,6 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 31°C

Zakynthos-Stad

Zakynthos-Stad, de hoofdstad van het Ionische eiland Zakynthos, biedt pittoreske havens, historische architectuur en een bruisend nachtleven.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Zakynthos-Stad

Genesteld aan de oostkust van een idyllisch eiland, biedt deze charmante bestemming een perfecte mix van historische bezienswaardigheden en moderne gemakken. Bezoekers kunnen door de smalle straatjes slenteren, waar kleurrijke gebouwen en oude kerken een verhaal vertellen van een rijke culturele erfenis. De levendige haven is een hub van activiteit, waar vissersboten en jachten zij aan zij dobberen en de belofte van verse zeevruchten op de nabijgelegen markten een culinaire verleiding vormt. Met een achtergrond van weelderige heuvels en de helderblauwe zee, is deze stad een pittoreske uitvalsbasis voor zowel ontspanning als avontuur.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het populaire Tsilivi Beach ligt op korte afstand van Zakynthos-Stad en biedt gouden zand en helder water.

Het Byzantijns Museum van Zakynthos biedt een rijke collectie religieuze kunst, iconen en artefacten die de lokale geschiedenis en cultuur weerspiegelen.

In 1953 werd Zakynthos-Stad bijna volledig verwoest door een aardbeving, maar de stad is sindsdien prachtig herbouwd met respect voor de traditionele Venetiaanse stijl.

Het meest geliefde restaurant in Zakynthos-Stad dat traditioneel Grieks eten serveert, is vaak Bassia.

Een populair gerecht uit Zakynthos is Stifado, een stoofpotje met konijn of rundvlees, kleine uitjes, tomaten, wijn en een rijke mix van kruiden.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Zakynthos-Stad, de hoofdstad van het Griekse eiland Zakynthos, bestaat voornamelijk uit een netwerk van bussen die de stad verbinden met verschillende dorpen en toeristische bestemmingen op het eiland. De centrale busdienst, bekend als KTEL Zakynthos, biedt regelmatige diensten aan, waaronder routes naar populaire stranden en nabijgelegen attracties. De bussen staan bekend om hun betaalbaarheid en efficiëntie, hoewel de frequentie buiten het hoogseizoen kan afnemen. Taxi’s en huurauto’s zijn ook beschikbaar voor meer persoonlijk en flexibel vervoer.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Geen resultaten
Locatie

Locatie

Gelegen in de Ionische Zee, is deze pittoreske hoofdstad van een eiland bekend om zijn Venetiaanse architectuur, weerspiegeld in de ruïnes van een oud fort en de karakteristieke klokkentoren. Het ligt aan de oostkust van het eiland, met uitzicht op een azuurblauwe baai, en is een smeltkroes van historie, cultuur en natuurlijke schoonheid. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en heeft in de loop der eeuwen invloeden ondergaan van verschillende overheersers, waaronder de Venetianen en de Byzantijnen, wat heeft bijgedragen aan haar unieke charme en erfgoed.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de charme van een bruisende havenstad door te flaneren langs de waterkant, waar jachten en vissersboten dobberen. Bezoek het Byzantijnse museum voor een duik in de rijke geschiedenis en bewonder de prachtige fresco’s en iconen. Struin door de levendige markt waar lokale kaas, olijfolie en handwerk te vinden zijn. Ontspan in een van de vele sfeervolle cafés en proef de lokale keuken. Sluit de dag af met een wandeling naar het Venetiaanse fort, waar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de stad en de azuurblauwe zee.

Tip! Bezoek de Byzantijnse museum, wandel langs de haven en geniet van lokale delicatessen op de markt.