Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 238,8 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 28°C

Kalamata

Kalamata, bekend om zijn olijven, is een pittoreske kuststad in de Peloponnesos met een rijke geschiedenis en prachtige stranden.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Kalamata

Genesteld aan de voet van de Taygetos-berg en uitkijkend over de azuurblauwe wateren van de Messinische Golf, is deze bestemming een verborgen juweeltje waar geschiedenis en natuurlijke schoonheid hand in hand gaan. Bezoekers kunnen zich verheugen op een wandeling door charmante straatjes, het ontdekken van historische kastelen en het genieten van de levendige sfeer van de lokale markten. De regio staat bekend om zijn heerlijke olijven en de olijfolie van wereldklasse, die men kan proeven in de vele authentieke tavernes. Met een prachtige kustlijn die uitnodigt tot ontspanning op de uitgestrekte stranden en een achterland dat rijk is aan culturele schatten, biedt deze plek een perfecte mix voor zowel de avontuurlijke reiziger als de rustzoeker.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het strand van Voidokilia, bekend om zijn perfecte halvemaanvorm en kristalhelder water, ligt op ongeveer een uur rijden van Kalamata.

Het Archeologisch Museum van Messenië in Kalamata belicht de rijke geschiedenis van de regio met artefacten uit de prehistorie tot de Byzantijnse periode.

In 1821 werd in Kalamata de eerste Griekse stad bevrijd van Ottomaanse heerschappij tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog.

Het populairste restaurant in Kalamata dat typisch Griekse gerechten serveert, is waarschijnlijk Ta Rolla, bekend om zijn authentieke lokale keuken en sfeer.

Een populair gerecht uit Kalamata is de Kalamata-olijven, vaak geserveerd als onderdeel van een Griekse salade of meze-schotel.

Reizen

Openbaar vervoer

In Kalamata, een pittoreske stad op het schiereiland Peloponnesos in Griekenland, is het openbaar vervoer beperkt tot bussen. Deze bussen, beheerd door de KTEL busmaatschappij, verbinden de stad met lokale bestemmingen en nabijgelegen dorpen, evenals met grotere steden in Griekenland. De dienstregeling is niet altijd frequent, dus het is raadzaam om vooraf de tijden te controleren. Voor vervoer binnen de stad zelf vertrouwen inwoners en bezoekers vaak op wandelen, fietsen of het gebruik van taxi’s.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Geen resultaten
Locatie

Locatie

Genesteld aan de voet van de Taygetos berg en uitkijkend over de Messenische Golf, is deze stad bekend om zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, met sporen van Myceense paleizen. Het is een belangrijk handelscentrum voor olijven en olijfolie, en de naam is synoniem geworden met de wereldberoemde olijfvariëteit. De stad herstelde zich van een verwoestende aardbeving in 1986 en is nu een levendige mix van moderne voorzieningen en historische charme, met een oud kasteel dat waakt over de geplaveide straten en neoklassieke gebouwen.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de charme van een Mediterrane stad door een wandeling langs de levendige waterkant, waar gezellige cafés en tavernes uitnodigen tot proeven van lokale delicatessen. Bezoek het historische kasteel dat trots uitzicht biedt over de stad en de azuurblauwe zee. Verken de geplaveide straten van de oude stad, waar boetiekjes en marktjes authentieke souvenirs aanbieden. Ontspan op de uitgestrekte zandstranden en neem een verfrissende duik in het kristalheldere water. Sluit de dag af met een fietstocht door de olijfgaarden die de stad omringen, een ware ode aan de rijke agrarische traditie van de regio.

Tip! Verken de oude stad, proef authentieke olijfolie en geniet van prachtige stranden en watersporten.