Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 21 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 15°C tot 25°C

Kos-Stad

Kos-Stad, gelegen op het Dodekanesos-eiland Kos, is een charmante mix van antieke ruïnes, levendige stranden en een bruisende haven.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Kos-Stad

Genesteld aan de noordoostelijke kust van een idyllisch eiland, biedt deze charmante bestemming een perfecte mix van historische rijkdom, moderne gemakken en natuurlijke schoonheid. Bezoekers kunnen dwalen door de oude straten, ruïnes van eeuwenoude tempels verkennen en genieten van de levendige sfeer van de haven. Met een overvloed aan gezellige tavernes en cafés is er geen tekort aan heerlijke lokale gerechten om te proeven. De stranden zijn een paradijs voor zonliefhebbers en watersportenthousiastelingen, terwijl de nachten tot leven komen met een bruisend nachtleven. Deze bestemming is een ware schat voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met een vleugje cultuur.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Kos-Stad is Lambi Beach, een uitgestrekt zandstrand met helder water en diverse faciliteiten.

Het Archeologisch Museum van Kos, gevestigd in een Italiaans koloniaal gebouw, herbergt fascinerende vondsten uit de oudheid, waaronder mozaïeken en beelden.

In Kos-Stad bevindt zich de Asklepieion, een oud Grieks sanatorium gewijd aan Asclepius, de god van genezing, daterend uit de 4e eeuw v.Chr.

Het populairste restaurant dat typisch Griekse gerechten serveert in Kos-Stad is waarschijnlijk Barbouni, bekend om zijn authentieke lokale smaken en verse zeevruchten.

Een populair gerecht uit Kos-Stad is Moussaka, een ovengebakken schotel met lagen aubergine, gehakt, tomaten, ui en een romige bechamelsaus.

Reizen

Openbaar vervoer

In Kos-Stad, het bruisende hart van het Griekse eiland Kos, is het openbaar vervoer goed geregeld met een netwerk van bussen die zowel de stad als de omliggende dorpen en toeristische attracties bedienen. De centrale bushalte bevindt zich nabij de haven, waarvandaan regelmatig bussen vertrekken naar populaire stranden en nabijgelegen plaatsen. De dienstregeling is seizoensgebonden, met frequentere diensten in de zomermaanden. Voor meer flexibiliteit kunnen bezoekers ook gebruikmaken van taxi’s of fietsen huren om de stad en het eiland te verkennen.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen in de zuidoostelijke Egeïsche Zee, is deze historische stad het administratieve centrum van een eiland dat vlak bij de Turkse kust ligt. Het is een plek waar de charme van de oudheid samensmelt met moderne toeristische voorzieningen. De stad is beroemd om zijn rijke geschiedenis, die teruggaat tot de oudheid, met bijzondere vermelding van Hippocrates, de ‘vader van de geneeskunde’, die hier zijn kennis deelde. De overblijfselen van oude markten, tempels en een imposant middeleeuws kasteel getuigen van een lange en gevarieerde geschiedenis, terwijl de haven een levendige toegangspoort tot de Egeïsche archipel vormt.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de charme van een historische havenstad met een bezoek aan de indrukwekkende Johannieterburcht, een symbool van vervlogen tijden. Wandel door de levendige straten en verken de Agora, de oude marktplaats die ooit het kloppende hart van de stad was. Ontspan op de idyllische stranden en geniet van de zon en het kristalheldere water. Verwen je smaakpapillen met lokale delicatessen in een traditionele taverna. Sluit je dag af met een fietstocht langs de kustlijn, waarbij je de frisse zeelucht inademt en de zonsondergang bewondert.

Tip! Ontdek de oude Agora ruïnes, geniet van stranden en proef lokale mezedes in gezellige taverna’s.