Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 341,955 vierkante kilometer
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 12°C tot 21°C

Preveza

Preveza, gelegen in Noordwest-Griekenland, biedt pittoreske kusten, historische sites en de beroemde Acheron-rivier, omgeven door weelderige natuur en helderblauwe wateren.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Preveza

Gelegen aan de noordwestkust van de Ionische Zee, is deze charmante kustplaats een verborgen juweel waar de historische elegantie en moderne levendigheid samenkomen. Omarmd door een azuurblauwe baai en geflankeerd door een indrukwekkende jachthaven, biedt het een pittoreske setting met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Bezoekers worden aangetrokken door de smalle geplaveide straatjes, traditionele tavernes en ontspannen sfeer. De nabijgelegen ruïnes van een oud Romeins aquaduct en een majestueus kasteel waken over de stad en bieden een fascinerend inzicht in het verleden. Met een gunstige ligging is het een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van omliggende eilanden en archeologische sites, terwijl de plaatselijke stranden en heldere wateren uitnodigen tot zonnebaden en watersporten.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het strand van Monolithi, dichtbij Preveza, staat bekend als een van de langste zandstranden in Europa, ideaal voor zonnebaden en zwemmen.

Het Archeologisch Museum van Nikopolis in Preveza toont artefacten uit de oude stad Nikopolis, gesticht door keizer Augustus.

In 31 v.Chr. vond de Slag bij Actium plaats nabij Preveza, waar Octavianus’ vloot Marcus Antonius en Cleopatra versloeg, wat leidde tot de vestiging van het Romeinse Keizerrijk.

Amvrosios, bekend om zijn authentieke Griekse gerechten en verse zeevruchten, is een favoriet onder zowel locals als bezoekers.

Een populair gerecht uit Preveza is saganaki garnalen, garnalen gebakken in een pittige tomatensaus met feta en ouzo, vaak geserveerd in een klein pannetje.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Preveza, een pittoreske kuststad in Griekenland, wordt voornamelijk verzorgd door bussen. Deze bussen verbinden Preveza met belangrijke bestemmingen in de regio, waaronder Lefkada, Igoumenitsa en de stad Ioannina. Daarnaast is er een busdienst die reizigers naar de nabijgelegen Aktion Nationale Luchthaven vervoert. Voor lokale verplaatsingen binnen de stad kunnen inwoners en toeristen gebruikmaken van taxi’s, die gemakkelijk te vinden zijn in het stadscentrum.

Stedentrip

Stedentrip regio Preveza

Ontdek de charme van een verborgen juweel aan de Ionische kust, waar historische forten en serene stranden samenkomen. Wandel langs de levendige jachthaven, geniet van verse zeevruchten in een traditionele taverna en verken de oude ruïnes die getuigen van een rijk verleden. Sluit je dag af met een adembenemende zonsondergang bij de ingang van de Ambracische Golf, terwijl je je onderdompelt in de ontspannen sfeer van deze unieke bestemming.

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen aan de noordwestkust van de Ionische Zee, bevindt deze stad zich bij de ingang van de Ambracische Golf, tegenover het beroemde eiland Lefkada. Verbonden door een onderzeese tunnel met de tegenoverliggende kust, staat deze plek bekend om zijn rijke historische verleden, waaronder een belangrijke zeeslag in de 16e eeuw die een cruciale rol speelde in de strijd tussen de Ottomanen en de Venetianen om de heerschappij over de regio. Het gebied is tegenwoordig een mix van oud en nieuw, met een levendige haven en overblijfselen die getuigen van zijn veelbewogen geschiedenis.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de betoverende ruïnes van het oude Nicopolis, een stad gesticht door keizer Augustus. Geniet van een dag op de prachtige stranden zoals Monolithi, bekend om zijn uitgestrekte kustlijn en helder water. Verken de Acheron rivier, waar je kunt raften of kajakken door de serene natuur. Wandel door de charmante haven en geniet van verse zeevruchten in een van de lokale tavernes. Sluit je dag af met een bezoek aan het schilderachtige Zalongo Monument, dat een adembenemend uitzicht biedt en een rijke historische betekenis heeft.

Tip! Ontdek de adembenemende stranden, proef lokale zeevruchten en verken de historische Nicopolis ruïnes.