Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 125,4 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 14°C

Thessaloniki

Thessaloniki, Griekenland: bruisende havenstad, rijk aan Byzantijnse geschiedenis, culturele festivals, levendige boulevards en culinaire diversiteit.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Thessaloniki

Genesteld aan de Thermaïsche Golf, biedt deze levendige havenstad een rijke mix van historische bezienswaardigheden en hedendaagse cultuur. Bezoekers kunnen dwalen door de geplaveide straten van de oude stad, de Ano Poli, en genieten van het uitzicht vanaf de Byzantijnse muren die de stad omarmen. De beroemde Witte Toren aan de waterkant is een symbool van de stad en biedt een panoramisch uitzicht over de zee en de skyline. Met een overvloed aan musea, waaronder het Archeologisch Museum en het Museum van Byzantijnse Cultuur, is er genoeg voor liefhebbers van geschiedenis en kunst. De stad is ook een culinair paradijs, waar men kan genieten van heerlijke lokale gerechten en verse zeevruchten in de talrijke tavernes en restaurants. Het bruisende nachtleven, met zijn bars en clubs, trekt jong en oud aan, terwijl de jaarlijkse festivals en evenementen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Perea Beach, met zijn gouden zand en helder water, ligt op korte rijafstand van Thessaloniki.

Het Archeologisch Museum van Thessaloniki toont rijke Griekse geschiedenis met artefacten van prehistorie tot de late oudheid.

In 1917 verwoestte een grote brand bijna tweederde van Thessaloniki, waardoor meer dan 70.000 inwoners dakloos werden en de stad een ingrijpende stedenbouwkundige transformatie onderging.

Clochard is een gerenommeerd restaurant in Thessaloniki dat bekend staat om zijn authentieke Griekse keuken en sfeervolle ambiance.

Een populair gerecht uit Thessaloniki is Bougatsa, een hartige of zoete deegsnack gevuld met kaas, gehakt of custard, vaak bestrooid met poedersuiker en kaneel.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Thessaloniki, Griekenland, wordt voornamelijk verzorgd door een uitgebreid netwerk van bussen, beheerd door de Organisatie voor Stedelijk Vervoer van Thessaloniki (OASTH). Reizigers kunnen gebruikmaken van talrijke buslijnen die de stad en de omliggende gebieden bedienen. Hoewel er geen metrolijnen zijn, is er een metroproject in aanbouw dat naar verwachting de transportmogelijkheden in de stad aanzienlijk zal verbeteren. Taxi’s zijn ook ruim beschikbaar en een populaire keuze voor kortere afstanden.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Geen resultaten
Locatie

Locatie

Gelegen in het noorden van een zonovergoten land aan de Thermaïsche Golf, is deze historische havenstad de op een na grootste stad van het land. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 315 v.Chr., heeft het gebied een cruciale rol gespeeld in de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse tijdperken. De stad is een smeltkroes van culturen en erfgoed, met talrijke monumenten die getuigen van zijn verleden, waaronder de beroemde Witte Toren en de historische kerken die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Het is een levendige metropool die moderniteit met traditie verweeft, en een belangrijk economisch en cultureel centrum in de regio.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de rijke geschiedenis door de Byzantijnse muren te bezoeken, geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Witte Toren en wandel langs de levendige promenade aan de waterkant. Proef lokale delicatessen op de Modiano-markt en duik in de culturele scene met een bezoek aan het Museum voor Fotografie. Afsluitend biedt een avondwandeling door de oude stad, Ano Poli, een sfeervolle ervaring met traditionele tavernes en adembenemende uitzichten over de verlichte stad.

Tip! Verken historische ruïnes, geniet van de boulevard, proef lokale delicatessen en bezoek unieke musea.