Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 0
Toerisme 0
Klimaat 0

Pilion – Kristalheldere stranden en groene robuuste hellingen

tekst

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals!

Pilion is onderdeel van de provincie Magnesia en ligt in de regio in Thessalië. Deze regio lijkt op een haakvormig schiereiland en ligt tussen de Egeïsche Zee aan de ene kant en de Pagasetische Golf aan de andere kant. Deze regio is bergachtig en wordt gedomineerd door weelderig groen. Grote bossen bedekken de berg Pilion, die soms erg steil kan zijn met kloven en ravijnen. De geschiedenis en mythologie van deze plek zijn sterk verbonden met de rest van het land.

Terwijl u de dichte bossen van Pilion doorkruist, ontmoet u verborgen valleien, watervallen, vruchtbare vlaktes en steile hellingen. De vegetatie van Pilion bestaat voornamelijk uit pijnbomen, eiken, sparren en kastanjes. Pilion heeft ook ongeveer 50 dorpen op de berghellingen en de meeste zijn op hellingen gebouwd, waardoor ze een geweldig uitzicht hebben. De wegen daar zijn smal en winderig.

De geografie van Pilion heeft een unieke schoonheid. De oostkant van Pilion wordt gekenmerkt door kristalheldere stranden aan het einde van groene, steile hellingen. De stranden van Pilion staan ​​bekend om hun schone water en een indrukwekkende omgeving. Sommige zijn georganiseerd, terwijl andere onaangetast blijven door het toerisme. De meest ongerepte regio van Pilion is de zuidkant, vanwege de afstand tot Volos en de moeilijke toegang daar.