Pieria Hoteliers werken samen met de Grieken uit Roemenië om Destination te promoten21 aandelen

Fotobron: Experience.pieria, regio Centraal-Macedonië

De Pieria Hoteliers Association (PHA) heeft onlangs een samenwerkingsmemorandum (MoU) ondertekend met de Unie van Roemeense Grieken als onderdeel van de inspanningen om de bestemming van Pieria verder te promoten en de banden met de diaspora te versterken.

Het MoU werd ondertekend tussen de PHA-president Iraklis Tsitlakidis en Unie van Grieken van Roemenië, voorzitter Dragos-Gabriel Zisopol aan de zijlijn van de recente TTR Roemeense Toerismebeurs 2024 die deze maand in Boekarest werd gehouden.

Volgens Tsitlakidis heeft het MoU tot doel de samenwerking tussen Pieria en de Griekse gemeenschap in Roemenië te verdiepen. Pieria ligt in het zuidelijke deel van de regio Centraal-Macedonië.

“Op deze manier zullen we ook bijdragen aan sterkere banden tussen Roemenië en Griekenland”, zei Tsitlakidis in verklaringen aan de lokale televisiezender TVR1.

President Dragos-Gabriel Zisopol van de Unie van Grieken van Roemenië (eerste van links) en president Iraklis Tsitlakidis van de Pieria Hoteliers Association na de ondertekening van het MoU. Bron foto: PHA

Bovendien kregen de hoteliers van Pieria tijdens hun deelname aan TTR de kans om de regio en het toeristische aanbod te promoten.

Het bestuur van de hoteliersvereniging had ook een ontmoeting met Roemeense belanghebbenden uit het toerisme om routealternatieven te bespreken met het oog op de bouw van de Thessaloniki Flyover, die naar verwachting tot lange vertragingen en verkeershinder zal leiden.

In deze richting zei Tsitlakidis dat de getroffen gemeentelijke autoriteiten hadden ingestemd met het voorstellen van de luchthaven Nea Anchialos als alternatief voor toeristen naar de regio.

“Het is van het allergrootste belang om de luchthaven Nea Anchialos te benutten en te ontwikkelen, aangezien de werkzaamheden aan het viaduct minstens vier tot vijf jaar zullen duren”, zegt Tsitlakidis, tevens vice-president van de Helleense Hoteliersfederatie, eraan toevoegend dat de luchthaven zich in een staat van ontwikkeling bevindt. dichtbij, gemakkelijk bereikbaar via de rijksweg, en kan een groter aantal vluchten aan.

De Roemeense Toerismebeurs, georganiseerd door Romexpo, werd van 15 tot en met 18 februari gehouden in het expositiecentrum van Boekarest en gaf Roemeense en buitenlandse bedrijven de kans om hun toeristische aanbod te presenteren in een professionele en levendige sfeer, gunstig voor netwerken en interactie.