Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 86,49 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 27°C

Piraeus

Piraeus is Griekenland’s belangrijkste havenstad, bekend om zijn maritieme industrie, levendige haven, en als toegangspoort tot de Egeïsche eilanden.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Piraeus

Deze bruisende havenstad, gelegen aan de Saronische Golf, is een van de grootste in Europa en dient als de voornaamste maritieme toegangspoort tot een historisch beroemde hoofdstad. Het is een kruispunt van culturen en goederen, waar veerboten en cruiseschepen af en aan varen naar de idyllische eilanden van de Egeïsche Zee. De stad ademt een unieke mix van oud en nieuw, met moderne winkelcentra en levendige eetgelegenheden die naadloos overgaan in de historische charme van de maritieme tradities en archeologische sites. Bezoekers kunnen genieten van de waterkant, de vismarkten verkennen of zich verdiepen in de rijke geschiedenis door de vele musea en culturele bezienswaardigheden te bezoeken.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Piraeus is Votsalakia Beach, een klein, gezellig stadsstrand.

Het Archeologisch Museum van Piraeus toont oude Griekse kunst en artefacten uit de havenstad en omgeving.

In de 5e eeuw v.Chr. werd de Lange Muren gebouwd, die Piraeus verbonden met Athene, waardoor de stad een onneembare haven en een machtig maritiem centrum werd.

Varoulko Seaside, bekend om zijn uitstekende Griekse zeevruchten en creatieve gerechten, is een populaire keuze in Piraeus.

Souvlaki, een geliefd Grieks gerecht van gegrild vlees op een spies, is populair in Piraeus en vaak geserveerd met tzatziki en pita.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Piraeus, de belangrijke havenstad van Griekenland, biedt diverse opties voor zowel lokale bewoners als bezoekers. De stad is goed verbonden met het centrum van Athene en andere delen van de regio via de groene lijn (lijn 1) van de Atheense metro, alsook door een netwerk van bussen en trolleybussen. Veerboten en draagvleugelboten vertrekken vanuit de haven van Piraeus naar de Griekse eilanden, waardoor het een cruciaal knooppunt is voor maritiem transport. Daarnaast zijn er taxi’s en mogelijkheden voor autoverhuur voor meer persoonlijk vervoer.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de Saronische Golf, vormt deze historische havenstad de essentiële maritieme toegangspoort tot een eeuwenoude hoofdstad, beroemd om haar rijke geschiedenis en cultuur. Ooit de machtige zeehaven van een klassieke beschaving, speelt het nu een cruciale rol in de hedendaagse scheepvaart en toerisme, met veerboten die reizigers naar talloze eilanden in de Egeïsche Zee brengen. Het is een levendige mengelmoes van moderne bedrijvigheid en oude tradities, waar markten en restaurants naadloos overgaan in de archeologische overblijfselen die getuigen van zijn roemrijke verleden.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de levendige haven met zijn kleurrijke boten en geniet van verse zeevruchten in een van de vele tavernes. Bezoek het Maritiem Museum en duik in de rijke nautische geschiedenis. Wandel langs de Kastella-heuvel voor een adembenemend uitzicht over de zee en de stad. Verken de ruïnes van de oude stadsmuren en het Theater van Zea voor een vleugje geschiedenis. Sluit de dag af met een ontspannen wandeling door de Mikrolimano jachthaven, waar je kunt genieten van de ondergaande zon met een verfrissend drankje in de hand.

Tip! Bezoek de haven, geniet van verse zeevruchten en ontdek maritieme musea en archeologische sites.

Archeologisch Museum van Piraeus

Het Archeologisch Museum van Piraeus is een schatkamer van de oude Griekse beschaving en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Griekenland. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie artefacten die de rijke maritieme geschiedenis en het erfgoed van Piraeus belichten. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de prachtige bronzen beelden, waaronder de beroemde bronzen beelden van Athena en Artemis, die ooit de stad bewaakten. De collectie omvat ook delicate aardewerk, munten, marmeren beelden en inscripties die de verhalen van het oude Piraeus en de omliggende regio’s vertellen.De tentoongestelde voorwerpen dateren uit de Myceense tot de Romeinse periode, waardoor bezoekers een diepgaand inzicht krijgen in de ontwikkeling van de stad door de eeuwen heen. Het museum zelf is gevestigd in een prachtig neoklassiek gebouw dat een bezoek op zich waard is. De serene sfeer en de goed geconserveerde tentoonstellingen maken het Archeologisch Museum van Piraeus een onvergetelijke ervaring voor geschiedenisliefhebbers en nieuwsgierige reizigers.

Haven van Piraeus

De Haven van Piraeus is niet alleen een belangrijk transportknooppunt, maar ook een levendige attractie die bezoekers een authentieke blik biedt op het hedendaagse Griekse leven. Als een van de grootste havens in Europa, is het de toegangspoort tot de Egeïsche Zee en een vertrekpunt voor vele veerboten naar de Griekse eilanden. De haven is een bruisende mix van commerciële activiteit en toeristische bezienswaardigheden, met een scala aan restaurants, cafés en winkels die lokale producten en souvenirs aanbieden.Bezoekers kunnen langs de kades wandelen en de indrukwekkende jachten en schepen bekijken die aanmeren in de jachthaven van Zea, een van de meest prestigieuze jachthavens in het Middellandse Zeegebied. De haven biedt ook een prachtig uitzicht op de Saronische Golf, waardoor het een ideale plek is voor een ontspannen wandeling of een zonsondergangdiner. De energieke sfeer en de constante bedrijvigheid maken de Haven van Piraeus een fascinerende bestemming voor iedereen die de dynamiek van een grote Griekse havenstad wil ervaren.

Mikrolimano Haven

Mikrolimano Haven, ooit bekend als de haven van Munychia, is een pittoreske jachthaven die een charmante en ontspannen sfeer biedt. Dit is de plek waar kleurrijke vissersboten dobberen naast stijlvolle jachten en waar de geur van vers gevangen vis zich vermengt met de zilte zeelucht. De haven is omzoomd met een keur aan uitstekende visrestaurants en tavernes waar bezoekers kunnen genieten van de heerlijke Griekse keuken en verse zeevruchten.Mikrolimano is ook populair bij de lokale bevolking, wat bijdraagt aan de authentieke ervaring. Het is een ideale locatie voor een romantisch diner bij kaarslicht of een ontspannen middag terwijl je kijkt naar de bedrijvigheid van de vissers en zeilers. De haven biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en de verre kustlijn, waardoor het een fotogenieke locatie is die bezoekers uitnodigt om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Piraeus. Mikrolimano Haven is een betoverende bestemming die de essentie van de Griekse kustcultuur belichaamt.

Deals Deals

Ontdek de beste deals!

Bekijk alle deals

De Haven van Piraeus

Piraeus staat bekend om zijn belangrijke haven, die een van de grootste en drukste havens van Europa is. De haven dient als de voornaamste toegangspoort tot de Egeïsche Zee en de Griekse eilanden, waardoor het een cruciaal knooppunt is voor zowel goederenvervoer als passagiersverkeer. Toeristen die Griekenland bezoeken, zullen vaak via Piraeus reizen om de veerboten naar de verschillende eilanden te nemen.

Archeologisch Museum van Piraeus

Het Archeologisch Museum van Piraeus herbergt een indrukwekkende collectie vondsten uit de oudheid, waaronder beelden, grafstenen en andere artefacten die de rijke geschiedenis van de stad en haar omgeving belichten. Het museum biedt een fascinerend inzicht in het leven in het oude Griekenland en de ontwikkeling van Piraeus als een belangrijke havenstad.

Marina Zeas

Marina Zeas, ook bekend als Pasalimani, is de jachthaven van Piraeus en een populaire plek voor zowel lokale bewoners als bezoekers. Met een scala aan luxe jachten en zeilboten, omgeven door een levendige promenade vol met cafés, restaurants en bars, is dit gebied perfect voor een ontspannen wandeling of een maaltijd met uitzicht op de zee.

Het Zeekasteel van Piraeus

Het Zeekasteel van Piraeus, ook wel bekend als het Kastella, is een pittoreske wijk die bekend staat om zijn neoklassieke architectuur en smalle straatjes. Het ligt op een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de haven en de Saronische Golf. Het is een ideale plek voor fotografie en om de zonsondergang te bewonderen.

Mikrolimano Haven

Mikrolimano is de tweede haven van Piraeus en staat bekend om zijn charmante vissershaven. Het is een geliefde bestemming voor zeevruchtenliefhebbers, met talrijke tavernes en restaurants die langs de waterkant liggen. De sfeervolle setting maakt het een perfecte locatie voor een romantisch diner of een ontspannen lunch na een ochtend van sightseeing.

Leukste bars en restaurants van Piraeus

Baracuda Espresso Bar

Adres: Akti Moutsopoulou 20, Piraeus 185 34, Griekenland
Type: Koffiebar met een uitstekende sfeer en heerlijke koffie.

Varoulko Seaside

Adres: Akti Koumoundourou 52, Piraeus 104 35, Griekenland
Type: Bekroond met een Michelinster, dit restaurant biedt fantastische zeevruchten en een prachtig uitzicht op de haven.

Pizza Pirata

Adres: Chatzikyriakou 178, Piraeus 185 39, Griekenland
Type: Gezellige pizzeria met een breed scala aan Italiaanse pizza’s.

Elaias Gi

Adres: Leof. Irinis 73, Piraeus 185 35, Griekenland
Type: Traditioneel Grieks restaurant met een focus op olijfolie en verse ingrediënten.

The Pirates Bar

Adres: Moutsopoulou 41, Piraeus 185 31, Griekenland
Type: Populaire bar met een nautisch thema en een breed assortiment aan drankjes.