Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 3,1 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 29°C

Neos Marmaras

Neos Marmaras is een schilderachtige kustplaats op het schiereiland Sithonia, bekend om zijn prachtige stranden, levendige haven en charmante Griekse gastvrijheid.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Neos Marmaras

Gelegen op het schiereiland Sithonia, in de regio Chalkidiki, is deze kustplaats een pittoreske bestemming die bekend staat om zijn kristalheldere wateren en prachtige stranden. Het is een populaire vakantieplek die een mix biedt van natuurlijke schoonheid en levendige toeristische activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van een scala aan watersporten, ontspannen in gezellige tavernes die verse zeevruchten serveren, en slenteren langs de jachthaven waar kleurrijke boten dobberen op de golven. De omgeving is ook rijk aan cultureel erfgoed, met nabijgelegen historische sites die een blik werpen op de oude geschiedenis. Het is een ideale locatie voor diegenen die op zoek zijn naar een combinatie van ontspanning, avontuur en authentieke lokale ervaringen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Paradisos Beach, een prachtig zandstrand met helder water, ligt vlakbij Neos Marmaras op het schiereiland Sithonia.

Het Paschalakio Cultureel Centrum in Neos Marmaras biedt een blik op lokale kunst en culturele evenementen.

Neos Marmaras werd in 1922 gesticht door Griekse vluchtelingen uit Klein-Azië na de Grieks-Turkse Oorlog en de daaropvolgende bevolkingsuitwisseling.

Ta Kymata, een familiebedrijf, staat bekend om zijn authentieke Griekse gerechten en verse zeevruchten, geliefd bij zowel locals als toeristen.

Een populair gerecht uit Neos Marmaras is ‘Moussaka’, een ovenschotel met lagen aubergine, gehakt, en bechamelsaus, vaak geserveerd in tavernes langs de kust.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Neos Marmaras, een populaire toeristische bestemming op het schiereiland Sithonia in Chalkidiki, Griekenland, wordt voornamelijk verzorgd door regionale busdiensten. KTEL Chalkidiki is de belangrijkste busmaatschappij die regelmatige routes aanbiedt tussen Neos Marmaras en grotere steden zoals Thessaloniki, alsook naar andere dorpen en stranden in de regio. De dienstregeling is seizoensgebonden met frequentere verbindingen tijdens de zomermaanden, wanneer het toerisme piekt. Taxi’s zijn ook beschikbaar voor kortere ritten of wanneer er geen bussen rijden.

Stedentrip

Stedentrip regio Neos Marmaras

Ontdek de charme van een pittoreske kustplaats met een perfecte mix van ontspanning en avontuur. Wandel langs de levendige haven, geniet van verse zeevruchten in een traditionele taverna en verken verborgen stranden met kristalhelder water. Bezoek lokale markten, proef de beroemde olijfolie en ontspan met een glas ouzo terwijl de zon ondergaat. Verrijk je ervaring met een jachttocht of duik in de rijke geschiedenis door nabijgelegen historische sites te verkennen. Een ideale ontsnapping die zowel de ziel voedt als de zintuigen prikkelt.

Bekijk alle deals
Geen resultaten
Locatie

Locatie

Gelegen op het schiereiland Sithonia, onderdeel van het grotere Chalkidiki-gebied, ligt deze kustplaats aan de azuurblauwe wateren van de Egeïsche Zee. Het is een pittoreske bestemming die bekend staat om zijn levendige haven, prachtige stranden en de mix van traditionele charme met moderne voorzieningen. De plaats heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, met invloeden van Byzantijnse en Ottomaanse overheersing. Tegenwoordig is het een geliefde plek voor zowel lokale als internationale toeristen, die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met een authentiek gevoel.

Activiteiten

Activiteiten

In deze charmante kustplaats kun je genieten van een scala aan activiteiten. Vaar uit op een zeilboot om de azuurblauwe wateren te verkennen, of ontspan op de gouden stranden terwijl je luistert naar het zachte ruisen van de golven. Wijnliefhebbers kunnen lokale wijngaarden bezoeken voor een proeverij van voortreffelijke regionale wijnen. Avonturiers kunnen een wandeling maken langs de schilderachtige paden die zich een weg banen door de omliggende heuvels. Sluit de dag af met een culinaire reis in een van de gezellige tavernes, waar verse zeevruchten en traditionele gerechten de smaakpapillen verwennen.

Tip! Ontdek prachtige stranden, geniet van zeiltochten en proef lokale wijnen bij familiebeheerde wijngaarden.

Paradise Beach

Als een van de meest idyllische locaties in de regio, trekt Paradise Beach bezoekers aan met zijn kristalheldere water en fijnkorrelige zand. Dit stuk kustlijn is een ware oase voor zonliefhebbers en watersportenthousiasten. Omgeven door weelderige groene heuvels en uitgerust met alle nodige voorzieningen, biedt het strand een perfecte balans tussen natuurlijke schoonheid en comfort. Ligbedden en parasols staan klaar voor degenen die willen ontspannen in de zon, terwijl de nabijgelegen tavernes heerlijke lokale gerechten serveren. De kalme, turquoise wateren maken Paradise Beach ook ideaal voor gezinnen met kinderen, die veilig kunnen spelen aan de waterkant.

Porto Carras Wijndomein

Het Porto Carras Wijndomein is een must-visit voor wijnliefhebbers en biedt een diepgaande blik op de wijnproductie in de regio. Met een geschiedenis die teruggaat tot de jaren ’60, heeft dit wijndomein een reputatie opgebouwd voor het produceren van enkele van de beste wijnen in Griekenland. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen door de wijngaarden, de wijnmakerij bezoeken en de kelders verkennen waar de wijnen rijpen. Het hoogtepunt is natuurlijk de wijnproeverij, waar men kan genieten van de complexe smaken en aroma’s van de lokale druivensoorten. Het Porto Carras Wijndomein is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook voor de ogen, met zijn prachtige uitzicht op de omliggende heuvels en de Egeïsche Zee.

Neos Marmaras Promenade

De levendige Neos Marmaras Promenade is het kloppende hart van de stad, waar bezoekers en locals samenkomen om te genieten van de bruisende sfeer. Deze schilderachtige wandelroute biedt een ononderbroken uitzicht op de zee en is omzoomd met een verscheidenheid aan winkels, cafés en restaurants. Terwijl je langs de promenade slentert, kun je de lokale ambachten bewonderen, souvenirs kopen of gewoon genieten van een verfrissend drankje terwijl je de zon ziet ondergaan. De Neos Marmaras Promenade is de perfecte plek om de essentie van de Griekse gastvrijheid te ervaren, met vriendelijke verkopers en een warme, uitnodigende sfeer die je uitnodigt om te ontspannen en te genieten van het langzame tempo van het leven aan de kust.

Deals

Ontdek de beste deals!

Bekijk alle deals

Toeristische Charme van Neos Marmaras

Neos Marmaras is een pittoreske kustplaats gelegen op het schiereiland Sithonia van Halkidiki, bekend om zijn kristalheldere wateren en levendige sfeer. Het is een populaire bestemming voor zowel lokale als internationale toeristen die op zoek zijn naar een combinatie van natuurlijke schoonheid en Griekse gastvrijheid.

Prachtige Stranden

De regio staat bekend om zijn adembenemende stranden, zoals Paradisos Beach en Porto Carras. Deze stranden bieden bezoekers de kans om te ontspannen op het fijne gouden zand en te zwemmen in het warme, turquoise water van de Egeïsche Zee. De stranden zijn ook uitgerust met diverse voorzieningen zoals ligbedden, parasols en watersportfaciliteiten.

Wijnliefhebbers’ Paradijs

Liefhebbers van goede wijn kunnen hun hart ophalen bij de beroemde Porto Carras wijngaarden. Deze wijngaarden zijn een van de grootste en meest prestigieuze in Griekenland, en bieden rondleidingen en wijnproeverijen aan waar bezoekers de lokale wijncultuur kunnen ervaren en genieten van hoogwaardige Griekse wijnen.

Wandelen en Natuur

Voor de avontuurlijke reizigers biedt de omgeving van Neos Marmaras uitstekende mogelijkheden voor wandelen en het verkennen van de natuur. De paden leiden door olijfgaarden, dennenbossen en bieden panoramische uitzichten over de zee en de omliggende heuvels. Het is een ideale manier om de lokale flora en fauna te ontdekken.

Culturele Ervaringen

Neos Marmaras is ook rijk aan cultuur en geschiedenis. Bezoekers kunnen het traditionele dorp Parthenonas bezoeken, dat op een heuvel boven Neos Marmaras ligt. Dit dorp is een levend museum, met goed bewaarde stenen huizen en smalle straatjes die een blik werpen op het traditionele leven in Griekenland.