Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 3,5 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 28°C

Argassi

Argassi is een levendige toeristische badplaats op Zakynthos, bekend om zijn mooie stranden, nabijheid tot de hoofdstad en gezinsvriendelijke sfeer.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Argassi

Gelegen op het pittoreske eiland Zakynthos, is deze charmante kustplaats een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een mix van natuurlijke schoonheid en levendige vakantie-ervaringen. Met een indrukwekkend uitzicht op de Ionische Zee, biedt het een scala aan accommodaties, van gezellige familiehotels tot luxe resorts. Bezoekers kunnen genieten van de zon op de uitnodigende stranden, de lokale keuken proeven in de traditionele tavernes of de nabijgelegen historische bezienswaardigheden verkennen. De plaats is ook een uitstekend startpunt voor boottochten naar de beroemde blauwe grotten en het scheepswrakstrand, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Argassi op Zakynthos is Argassi Beach, een zandstrand met ondiep water en diverse voorzieningen.

In Argassi, Griekenland, is geen specifiek museum bekend; bezoekers kunnen nabijgelegen Zakynthos-stad verkennen voor culturele en historische musea.

Argassi in Griekenland is een kustplaats op Zakynthos, bekend om de ruïnes van een Venetiaanse brug en een oude wachttoren, overblijfselen van de rijke geschiedenis van het eiland.

Het populairste restaurant in Argassi dat typisch Griekse gerechten serveert, is waarschijnlijk Peppermint Fresh Kitchen.

Moussaka, een traditioneel Grieks gerecht met lagen gebakken aubergine, gehakt en bechamelsaus, is populair in Argassi en heel Griekenland.

Reizen

Openbaar vervoer

Argassi, een populaire vakantiebestemming op het Griekse eiland Zakynthos, biedt toegang tot het openbaar vervoer voornamelijk via bussen die de regio verbinden met Zakynthos-stad en andere toeristische plekken. De dienstregeling is seizoensgebonden met frequentere verbindingen in de zomermaanden. Reizigers kunnen gebruikmaken van lokale taxidiensten voor meer directe en flexibele reismogelijkheden. Hoewel Argassi zelf klein genoeg is om te voet te verkennen, is het openbaar vervoer een handige optie voor uitstapjes naar nabijgelegen stranden en attracties.

Stedentrip

Stedentrip regio Argassi

Ontdek de charme van een pittoresk kustplaatsje, genesteld aan de voet van groene heuvels en uitkijkend over de azuurblauwe Ionische Zee. Begin je dag met een wandeling langs het strand, gevolgd door een verkenning van lokale boetiekjes. Geniet van verse zeevruchten in een traditionele taverna en sluit af met een ontspannen avondwandeling, terwijl de zonsondergang de hemel in een palet van roze en oranje kleurt. Ervaar de perfecte mix van ontspanning en avontuur in deze idyllische kustbestemming.

Bekijk alle deals
Geen resultaten
Locatie

Locatie

Gelegen op het zonnige eiland Zakynthos, aan de oostkust, ligt een charmante badplaats genesteld tussen groene heuvels en de kristalheldere Ionische Zee. Deze bestemming is een mengeling van moderne toeristische faciliteiten en traditionele Griekse gastvrijheid, waarbij de rijke geschiedenis van het eiland terug te vinden is in de nabijgelegen ruïnes en historische kerken. Het is een ideale plek voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met de mogelijkheid om de lokale cultuur en natuurlijke schoonheid te verkennen.

Activiteiten

Activiteiten

In dit charmante kustplaatsje kun je genieten van watersporten zoals jetskiën en parasailen, wat een adrenalinekick geeft met een prachtig uitzicht over de helderblauwe zee. Voor de natuurliefhebbers bieden de nabijgelegen olijfgaarden en wijngaarden pittoreske wandel- en fietstochten. Avonturiers kunnen de dag doorbrengen met het verkennen van historische ruïnes of een jeepsafari door het ruige landschap. ’s Avonds zorgt een cruise bij zonsondergang voor een romantische afsluiting van de dag, terwijl de lokale tavernes met live muziek een authentieke ervaring bieden om de cultuur en keuken te proeven.

Tip! Ontdek prachtige stranden, geniet van watersporten en proef lokale delicatessen in gezellige tavernes.

Strand van Argassi

Het Strand van Argassi is een pittoreske kuststrook die bezoekers trekt met zijn kristalheldere water en gouden zand. Dit strand is perfect voor zowel gezinnen als stelletjes die op zoek zijn naar een ontspannen dag aan de zee. Met een scala aan watersportactiviteiten, zoals jetskiën, parasailen en bananenboottochten, is er voor iedereen wel iets te beleven. Langs de kustlijn vind je tal van tavernes en bars waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten en verfrissende drankjes terwijl je uitkijkt over de Ionische Zee. Het strand is ook uitgerust met ligbedden en parasols, waardoor het de ideale plek is om te zonnebaden en te ontspannen in de warme Griekse zon.

Agios Dionysios Kerk

De Agios Dionysios Kerk is een prachtig voorbeeld van Griekse religieuze architectuur en een van de meest vereerde religieuze sites in de regio. Gewijd aan de beschermheilige van het eiland, Sint Dionysius, staat deze kerk bekend om zijn indrukwekkende klokkentoren en prachtig versierde interieur. Bezoekers worden vaak betoverd door de serene sfeer en de prachtige iconen en fresco’s die de muren sieren. De kerk speelt een centrale rol in de lokale gemeenschap, met vele religieuze festivals en processies die hier door het jaar heen plaatsvinden. Het is een plek van bezinning en spiritualiteit, waar zowel lokale bewoners als toeristen samenkomen om te bidden en de rijke culturele tradities van het eiland te ervaren.

Romeinse Brug

De Romeinse Brug in Argassi is een historisch monument dat getuigt van de rijke geschiedenis van het gebied. Hoewel het nu grotendeels in ruïnes ligt, blijft de brug een fascinerende attractie voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. De overblijfselen van deze oude constructie, die vermoedelijk dateert uit de Romeinse tijd, bieden een uniek inzicht in de ingenieurskunsten van het verleden. Bezoekers kunnen de oude stenen en bogen bewonderen en zich verwonderen over hoe deze brug eeuwenlang reizigers heeft geholpen de stromende rivier over te steken. Het is een schilderachtige locatie, vaak omgeven door weelderig groen en wilde bloemen, waardoor het een perfecte plek is voor een rustige wandeling en het maken van prachtige foto’s.

Deals Deals

Ontdek de beste deals!

Bekijk alle deals

Prachtige Stranden

Argassi is gezegend met een aantal prachtige stranden die bezoekers trekken van over de hele wereld. Het hoofdstrand van Argassi is een langgerekt zandstrand dat geleidelijk afloopt in de heldere, blauwe wateren van de Ionische Zee. Het is perfect voor gezinnen met kleine kinderen vanwege het ondiepe water en de zachte zandbodem.

Historische Bezienswaardigheden

In de nabijheid van Argassi vind je de ruïnes van een oude Venetiaanse observatorium, bekend als Skopje. Hoewel er niet veel van over is, biedt het een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis van het gebied. Bovendien kunnen bezoekers genieten van het adembenemende uitzicht op Zakynthos vanaf deze historische plek.

Wandelen op de Berg Skopos

Voor de avontuurlijke reizigers biedt de berg Skopos een uitdagende wandelroute die leidt naar de top. Onderweg worden wandelaars beloond met een prachtig panorama van Argassi en de omliggende gebieden. Op de top staat de pittoreske kerk van Panagia Skopiotissa, de oudste op het eiland.

Wateractiviteiten

Argassi is een hotspot voor liefhebbers van wateractiviteiten. Van jetskiën en parasailen tot bananenbootritten en snorkelen, er is voor elk wat wils. De heldere wateren zijn ideaal voor het verkennen van de onderwaterwereld van de Ionische Zee, waarbij snorkelaars en duikers een verscheidenheid aan zeeleven kunnen bewonderen.

Lokale Gastronomie

De Griekse keuken staat bekend om zijn heerlijke en gezonde gerechten. In Argassi kunnen bezoekers genieten van authentieke Griekse gerechten in de vele tavernes en restaurants. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals moussaka, souvlaki en de vers gevangen zeevruchten, vergezeld van een glas ouzo of lokale wijn.

Leukste bars en restaurants van Argassi

Peppermint Fresh Kitchen

Geniet van de gezonde en verse gerechten in een ontspannen sfeer.

24/7 The Chill Out Bar

Een perfecte plek om te ontspannen met een cocktail en te genieten van het uitzicht.

Green Frog

Traditionele Griekse keuken in een charmante setting, ideaal voor een familiediner.

Target Bar

Een levendige bar met een uitgebreide selectie drankjes en regelmatig live muziek.

Porto Davia Restaurant

Heerlijke zeevruchten en Griekse specialiteiten met een prachtig uitzicht op de zee.