Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 24 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 28°C

Dassia

Dassia is een schilderachtige kustplaats op Corfu, bekend om zijn kiezelstranden, helder water, en levendige bars en restaurants.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Dassia

Gelegen aan de oostkust van een betoverend eiland in de Ionische Zee, is deze bestemming een ware oase voor zowel strandliefhebbers als cultuurzoekers. Het kristalheldere water en de kiezelstranden zijn omzoomd door olijfgaarden en cipressen, wat een idyllisch landschap creëert. Bezoekers kunnen genieten van een scala aan watersporten, ontspannen in de gezellige tavernes of de lokale markten verkennen voor ambachtelijke producten. De nabijheid van een bruisende stad biedt de perfecte mix van rust en toegang tot historische bezienswaardigheden, waaronder oude ruïnes en traditionele kerken. Met een achterland dat rijk is aan groene heuvels en schilderachtige dorpjes, is deze bestemming een uitstekende keuze voor diegenen die de charme van de Mediterrane levensstijl willen ervaren.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Dassia is het Dassia-strand zelf, bekend om zijn kiezelkust en helder water, ideaal voor watersporten en ontspanning.

Het Dassia-museum biedt een blik op lokale Griekse cultuur en geschiedenis, met traditionele kunst en artefacten. Ideaal voor cultuurliefhebbers en geschiedenisenthousiastelingen.

Dassia, een kustplaats op Corfu, was een strategische observatiepost tijdens de Venetiaanse overheersing van het eiland van de 14e tot de 18e eeuw.

Het populairste restaurant in Dassia dat typisch Griekse gerechten serveert, is waarschijnlijk Taverna Nikolas.

Een populair gerecht in Dassia, Griekenland, is moussaka, een ovengebakken schotel met lagen aubergine, gehakt, en een romige bechamelsaus, vaak geserveerd met een frisse Griekse salade.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Dassia, een populaire toeristische bestemming op het Griekse eiland Corfu, wordt voornamelijk verzorgd door lokale bussen die de regio verbinden met Corfu-stad en andere belangrijke locaties op het eiland. De blauwe bussen van de Corfu-stadsbusdienst rijden regelmatig en zijn een betaalbare en handige manier voor bezoekers om zich te verplaatsen. De haltes zijn duidelijk gemarkeerd en dienstregelingen zijn beschikbaar bij de haltes en online, waardoor reizigers hun uitstapjes gemakkelijk kunnen plannen.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Geen resultaten
Locatie

Locatie

Gelegen aan de oostkust van het Ionische eiland, bekend om zijn mythologische geschiedenis en rijke culturele erfgoed, ligt deze charmante badplaats genesteld tussen weelderige olijfgaarden en cipressen. Met uitzicht op de turquoise wateren van de Ionische Zee, biedt het een pittoreske setting met een kiezelstrand dat geleidelijk afloopt in het heldere water, ideaal voor zwemmen en watersporten. Deze locatie, die al sinds de oudheid bewoond is, heeft zich ontwikkeld tot een populaire toeristische bestemming, waarbij de Venetiaanse invloeden nog steeds zichtbaar zijn in de architectuur en de lokale cultuur.

Activiteiten

Activiteiten

Bezoekers kunnen genieten van watersporten aan het kiezelstrand, zoals jetskiën en parasailen voor een adrenalinekick. Voor een rustiger tempo is er de mogelijkheid om te snorkelen in het heldere water, waarbij je de lokale zeeleven kunt bewonderen. Wandelliefhebbers kunnen de omliggende heuvels verkennen, met paden die leiden naar adembenemende uitzichten. Fietsverhuur is ook beschikbaar voor diegenen die de kustlijn en nabijgelegen dorpen op twee wielen willen ontdekken. Ten slotte biedt een boottocht langs de kust een uniek perspectief op de omgeving en de kans om afgelegen baaien en stranden te bezoeken.

Tip! Verken de kiezelstranden, geniet van watersporten en ontdek lokale taverna’s met heerlijke mediterrane gerechten.

Strand van Dassia

Het strand van Dassia is een van de meest populaire trekpleisters in deze Griekse kustplaats. Dit prachtige kiezelstrand strekt zich uit langs de heldere Ionische Zee en biedt bezoekers een adembenemend uitzicht op de omliggende heuvels en het vasteland van Griekenland. Het water is hier kristalhelder en nodigt uit tot een verfrissende duik. Langs het strand vind je tal van faciliteiten zoals ligbedden, parasols en watersportcentra waar je kunt kiezen uit een breed scala aan activiteiten, waaronder jetskiën, waterskiën en parasailen. Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning, bieden de vele strandbars en tavernes langs de kustlijn een perfecte plek om te genieten van een drankje of een traditionele Griekse maaltijd terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van de golven.

Corfu Trail

Voor de avontuurlijke reizigers is de Corfu Trail een must-visit wanneer je in Dassia bent. Deze langeafstandswandelpad doorkruist het hele eiland Corfu en biedt wandelaars de kans om de diversiteit van het landschap te ervaren, van olijfgaarden en cipressen tot bergachtige terreinen en adembenemende kustlijnen. De route passeert ook door Dassia, waardoor het een toegankelijk startpunt is voor diegenen die een deel van de trail willen verkennen. Onderweg kom je langs traditionele dorpen, historische monumenten en je kunt zelfs een glimp opvangen van de lokale fauna. Het is een unieke manier om de natuurlijke schoonheid van Corfu te ontdekken en een diepe duik te nemen in de serene Griekse omgeving.

Mount Pantokrator

Mount Pantokrator, de hoogste berg van Corfu, is een andere topattractie in de buurt van Dassia. Hoewel het een uitdaging kan zijn om de top te bereiken, wordt je beloond met een spectaculair panoramisch uitzicht over het hele eiland en zelfs Albanië op heldere dagen. De berg is bezaaid met kleine dorpjes en kloosters, waaronder het beroemde Pantokrator-klooster dat op de top ligt. Dit klooster is een plaats van rust en vrede, en biedt een spirituele ervaring te midden van de adembenemende natuur. Voor degenen die niet willen wandelen, is de berg ook bereikbaar per auto of motor, waardoor het een toegankelijke optie is voor iedereen. De rit naar boven is een avontuur op zich, met kronkelende wegen en spectaculaire uitzichten die je bij elke bocht begroeten.

Deals

Ontdek de beste deals!

Bekijk alle deals

Prachtige Stranden

Dassia staat bekend om zijn kristalheldere water en kiezelstranden die zich uitstrekken langs de oostkust van Corfu. Het hoofdstrand van Dassia is goed georganiseerd en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van diverse watersporten, zoals jetskiën, waterskiën en parasailen.

Adembenemende Natuur

De omgeving van Dassia is rijk aan weelderige groene landschappen. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers en wandelaars die willen genieten van de olijfgaarden, cipressen en een panoramisch uitzicht op de Ionische Zee tijdens hun wandelingen.

Culturele Excursies

Vanuit Dassia is het gemakkelijk om historische en culturele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Achilleion Paleis, de oude ruïnes van Corfu-stad, en de Byzantijnse kastelen die verspreid liggen over het eiland.

Lokale Gastronomie

De Griekse keuken is wereldberoemd en Dassia stelt niet teleur als het gaat om culinaire ervaringen. Bezoekers kunnen genieten van traditionele Griekse gerechten in de vele tavernes en restaurants die lokale wijnen en olijfolie serveren, die op het eiland zelf geproduceerd worden.

Ontspannen Sfeer

Dassia is de perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. Het dorp biedt een rustige omgeving weg van de drukte van grotere toeristische plekken, maar met voldoende voorzieningen en entertainment om een comfortabel verblijf te garanderen.